Υπέροχες εικόνες από τη Λήμνο | Epirus World

Υπέροχες εικόνες από τη Λήμνο

Στο βόρειο Αιγαίο στέκει το ακριτικό νησί, η Λήμνος. Είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί και από τα πιο γνωστά, κυρίως μέσα από τις αφηγήσεις όσων έκαναν φαντάροι σε αυτό. Κι, όμως, στην πραγματικότητα η Λήμνος δεν είναι τόσο γνωστή όσο θα έπρεπε, κυρίως για τις μοναδικές ομορφιές που κρύβει. Και όποιος πατήσει το πόδι του σε αυτό, θα βρεθεί μπροστά σε εικόνες που θα τον εκπλήξουν.
Το ηφαιστειογενές νησί βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, ανάμεσα στη Σαμοθράκη, την Ίμβρο, τη Λέσβο και το Άγιο Όρος. Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι είναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του Θόαντα, πρώτου βασιλιά του νησιού. Οι παλιοί Λημνιοί την αποκαλούν Κάστρο, που ήταν η παλαιότερη ονομασία της.
Το όνομα Λήμνος είναι πανάρχαιο- εντοπίζεται και στον Όμηρο – και, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι το νησί του Ηφαίστου, στον οποίο αποδίδεται και η ανάπτυξη της μεταλλουργίας από τους κατοίκους του.








Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου