Κτηματολόγιο: “Δεν χρειάζεται παράταση η Άρτα – Υποβολή ακόμη και με ελλιπή δικαιολογητικά” | Epirus World

Κτηματολόγιο: “Δεν χρειάζεται παράταση η Άρτα – Υποβολή ακόμη και με ελλιπή δικαιολογητικά”

Έως τις 10 Ιουνίου πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις για το Κτηματολόγιο οι πολίτες σε Άρτα – Ιωάννινα – Πρέβεζα και Λευκάδα καθώς εκτιμάται ότι δεν είναι αναγκαία η παράταση για τις περιοχές αυτές. Οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν στα Κτηματολογικά γραφεία και να υποβάλλουν τη δήλωση και τα δικαιολογητικά τους ακόμη κι αν είναι ελλειπή προκειμένου να λάβουν το εμπρόθεσμο πρωτόκολλο και σε επόμενο χρόνο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Ο Τοπογράφος – Μηχανικός κ. Κωνσταντίνος Τσαβδάρογλου από την Κοινοπραξία «Σχεδιασμός Α.Ε & Συνεργάτες» που έχει την ευθύνη διεκπεραίωσης του Κτηματολογίου σε Άρτα – Ιωάννινα – Πρέβεζα και Λευκάδα εξηγεί ότι η διαδικασία σε αυτές τις περιοχές εξελίσσεται κανονικά και με ικανοποιητικά ποσοστά και δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή. Έτσι, μέχρι τις 10 Ιουνίου, οι πολίτες αυτών των περιοχών θα προσέλθουν στα Κτηματολογικά γραφεία, ακόμη και με ελλιπή δικαιολογητικά ώστε να κατοχυρώσουν το εμπρόθεσμο πρωτόκολλο υποβολής της δήλωσης και θα κλείσουν ένα νέο ραντεβού με τους υπαλλήλους για να ολοκληρώσουν την διαδικασία. 

«Έτσι θα αποφύγουν και την καταβολή επιπλέον χρημάτων εάν η υποβολή της δήλωσης γίνει εκπρόθεσμα» εξηγεί ο κ. Τσαβδάρογλου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την δημοσιογράφο Μαρία Παπαθεοδώρου στα πλαίσια εκπομπής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας «Amvrakia fm 9.19».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία Άρτα – Ιωάννινα – Πρέβεζα και Λευκάδα έχουν ικανοποιητικά ποσοστά σε ότι αφορά το Κτηματολόγιο: Άρτα 32%, Ιωάννινα 27%, Πρέβεζα 38% και Λευκάδα 48%.


Ο κ. Τσαβδάρογλου τονίζει ότι δεν πρέπει να προκαλείται σύγχυση στους πολίτες από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά και με την τελευταία τροπολογία (που αφορά κυρίως περιοχές όπου υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στην διαδικασία) και εκτιμά ότι, όπως εξελίσσεται το Κτηματολόγιο μέχρι αυτή την στιγμή δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση για την περιοχή αυτή.

arta2day
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου