519 υποψήφιοι διεκδικούν ψήφο κι εκλογή στο Δήμο Ιωαννιτών! | Epirus World

519 υποψήφιοι διεκδικούν ψήφο κι εκλογή στο Δήμο Ιωαννιτών!

Εννέα παρατάξεις και 519 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι διεκδικούν την ψήφο στο Δήμο Ιωαννιτών. 519 υποψήφιοι για τις 45 θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούν αριθμό ρεκόρ και φυσικά κάνουν την αναμέτρηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Ο αριθμός προκύπτει μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο αν κάποιος παραιτηθεί, πράγμα που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Οι περισσότερες παρατάξεις προσπάθησαν να εξαντλήσουν το όριο υποψηφιοτήτων που επιτρέπει η νομοθεσία, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση της προεκλογικής αναμέτρησης.

Όλες πάντως περιλαμβάνουν άνω των 45 υποψηφίων που ήταν και το ελάχιστο.
Αναλυτικά:
  • Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Νίκου Γκόντα έχει 64 υποψηφίους
  • Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα έχει 46.
  • Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ έχει 67.
  • Η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση με 49 υποψηφίους.
  • Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα έχει 46 υποψηφίους.
  • Η «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα έχει 68 υποψηφίους.
  • Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» της Τατιάνας Καλογιάννη έχει 63.
  • Η «Λαική Συσπείρωση» με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη έχει 69.
  • Και το «Μέτωπο Δράσης» με επικεφαλής τον Βασίλη Καφαράκη έχει 46 υποψηφίους.
Οι ψηφοφόροι του Δήμου έχουν λοιπόν να επιλέξουν μεταξύ παρατάξεων και υποψηφίων. Και η σταυροδοσία είναι μία ακόμη περίπλοκη διαδικασία.
Όσοι ψηφίζουν στην Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων –εκλογική περιφέρεια κατά τον Κλεισθένη- μπορούν να βάλουν έως και τρεις σταυρούς και έναν επιπλέον σε άλλη εκλογική περιφέρεια δηλαδή την Ανατολή, την Παμβώτιδα, το Μπιζάνι, το Πέραμα ή το Νησί.
Το ίδιο ισχύει για όσους ψηφίσουν στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Παμβώτιδος, ενώ όσοι ψηφίζουν στις Δ.Ε. Μπιζανίου, Περάματος και Νήσου έχουν δικαίωμα να βάλουν έναν σταυρό στη δική τους εκλογική περιφέρεια και έναν σε άλλη Δημοτική Ενότητα.
Από την Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων εκλέγονται 31 δημοτικοί σύμβουλοι, πέντε από την Ανατολή, τέσσερις από την Παμβώτιδα, δύο από το Μπιζάνι και το Πέραμα και ένας από το Νησί.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου