Δεκατρείς κρίσιμες αναμετρήσεις σε 13 δήμους της Ηπείρου | Epirus World

Δεκατρείς κρίσιμες αναμετρήσεις σε 13 δήμους της Ηπείρου

Έξι δήμοι στο Νομό Ιωαννίνων, τρεις στο Νομό Άρτας, τρεις στο Νομό Πρέβεζας και ένας στο Νομό Θεσπρωτία οδηγούνται στον δεύτερο γύρο. Από τους 18 δήμους της Ηπείρου δήμαρχοι εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο μόνο σε πέντε. Πρόκειται για τον Γιάννη Σεντελέ στα Βόρεια Τζουμέρκα, τον Κώστα Καψάλη στο Πωγώνι, τον Περικλή Μίγδο στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, τον Γιάννη Λώλο στην Ηγουμενίτσα και τον Σπύρο Παππά στους Φιλιάτες.  Η μοναδική πρωτεύουσα που κρίθηκε από τον πρώτο γύρο είναι η Ηγουμενίτσα καθώς ο Γιάννης Λώλος κατάφερε να συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο το 53,2% των ψήφων.

Στο Νομό Ιωαννίνων η πιο ενδιαφέρουσα και κρίσιμη μάχη θα γίνει στον Δήμο Ιωαννιτών. Ο Θωμάς Μπέγκας η παράταξη του οποίου συμπληρώνει εννιά χρόνια στη διοίκηση του δήμου θα έχει απέναντί του τον Μωυσή Ελισάφ επικεφαλής μιας νέας παράταξης που πορεύτηκε χωρίς καμία κομματική στήριξη.

Στο Δήμο Δωδώνης θα βρεθούν αντίπαλοι ο νυν και ο πρώην δήμαρχος. Χρήστος Ντακαλέτσης και Κώστας Κατσανάκης θα αναμετρηθούν εκ νέου καθώς ο πρώτος συγκέντρωσε την Κυριακή το ποσοστό του 49,6% και ο δεύτερος το 45,1%. Τρίτος ήταν ο Τάσος Τόκας με το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης, ο οποίος πήρε το 5,2%.

Στο Ζαγόρι αντίπαλοι της δεύτερης Κυριακής θα είναι ο Γιώργος Σουκουβέλος ο οποίος πήρε το 38,6% και ο νυν δήμαρχος Βασίλης Σπύρου με 31,5. Ο Λεωνίδας Τσουμάνης που ήταν ο τρίτος πήρε το 29,8% ποσοστό που τον καθιστά πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Στο Δήμο Ζίτσας ο σημερινός δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος πήρε το 48,9% και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Βασίλη Γαρδίκο ο οποίος συγκέντρωσε το 39,4%.

Στην Κόνιτσα ο σημερινός δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου που πήρε το 37% θα έχει αντίπαλο τον Νίκο Εξάρχου με ποσοστό 33,2.

Στο Δήμο Μετσόβου ο νυν δήμαρχος Κώστας Τζαφέας με 35,2% θα αντιμετωπίσει τον Σπύρο Βασιλείου ο οποίος πήρε το 23,3%. Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράστηκαν ο Θεόφιλος Σούλτης και ο Απόστολος Μπιτούνης.

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, στο Δήμο Άρτας ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης με ποσοστό 36,7% θα συναντήσει στον δεύτερο γύρο την Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια η οποία πήρε το 19,8%. Καθοριστικός για την έκβαση της μάχης είναι ο ρόλος των υπολοίπων τεσσάρων παρατάξεων, ειδικότερα όμως του Γιάννη Παπαλέξη που πήρε το 17,5% και του Γιώργου Μπαλάγκα προερχόμενου από την κεντροδεξιά που πήρε το 15,2%.

Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2014. Ο σημερινός δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης και ο Χρήστος Χασιάκος θα βρεθούν αντίπαλοι με τον πρώτο να έχει συγκεντρώσει το 35,9 και τον δεύτερο το 32,8%.

Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, στο δεύτερο γύρο θα βρεθεί η Ροζίνα Βαβέτση που πήρε το 44,3 και ο Κώστας Παπασιώζος που συγκέντρωσε το 31,3%.

Κρίσιμη και αμφίρροπη αναμένεται να είναι η αναμέτρηση της Κυριακής στο Δήμο Ζηρού. Αντίπαλοι θα βρεθούν και πάλι ο νυν και ο πρώην δήμαρχος. Ο Νίκος Καλαντζής πήρε το 48,9% των ψήφων και ο Δημήτρης Γιολδάσης πήρε το 46,5.

Στο Δήμο Πάργας, ο σημερινός δήμαρχος Αντώνης Νάστας κατέγραψε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό κι έμεινε στο 28,4%. Αυτό που εξασφάλισε την είσοδο στο δεύτερο γύρο όπου θα συναντήσει τον Νίκο Ζαχαριά ο οποίος πήρε το 41,2%.

Άκρως αμφίρροπη η αναμέτρηση στο Δήμο Πρέβεζας. Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης πήρε το 21,7% και έμεινε στη δεύτερη θέση ενώ την πρωτιά κατέκτησε ο Νίκος Γεωργάκος με 22,9%.

Τέλος στο Νομό Θεσπρωτίας θα οδηγηθεί μόνο ο Δήμος Σουλίου. Νίκος Κάτσιος και Γιάννης Καραγιάννης θα αναμετρηθούν την Κυριακή καθώς ο πρώτος πήρε το 29,8% και ο δεύτερος το 25,9%. Κομβικός ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο τρίτος Νίκος Αθανασίου που πήρε το 22% αλλά και ο τέταρτος Νίκος Γώγος που συγκέντρωσε το 16%.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου