Δύο Ultra στην Βάλια Κάλντα | Epirus World

Δύο Ultra στην Βάλια Κάλντα

Τελικά, δύο Ultra χωράνε σε ένα Σαββατοκύριακο! Έτσι, με κέντρο αναφοράς την Βάλια Κάλντα  και τον ποταμό Αώο θα διεξαχθούν το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου δύο αγώνες Ultra διαδρομών.

Αρχικά, χαράματα του Σαββάτου, 31 Αυγούστου, θα εκκινήσουν από το Μέτσοβο και θα υποδεχτούμε στην πλατεία της Βωβούσας, στο 38ο χιλιόμετρο της διαδρομής, τους δρομείς του Ultra Ursa Trail 100k.

Ο αγώνας των 100 χιλιομέτρων και των 5.500μ. θετικής υψομετρικής με αφετηρία το Μέτσοβο περνά από τη Φλέγγα στα 2.156μ, τη Βάλια Κάλντα, το Αυγό στα 2.177μ και επιστρέφει από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ανηλίου στο Μέτσοβο.

Ενώ την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, την σκυτάλη παίρνει η ορεινή ποδηλασία και εκκινεί για 7η συνεχή χρονιά ο "Protect Aoos" mtb Ultra. Με την απαιτητική διαδρομή των 120km και των 3.500μ. θετικής υψομετρικής. Παράλληλα διεξάγονται την ίδια μέρα και οι αγώνες των Marathon & Race  73ων και 30ντα χιλιομέτρων.

Τα δύο πιο απομακρυσμένα σημεία των διαδρομών, Ultra Ursa Trail 100k & Ultra Ursa Trail 100k, απέχουν μεταξύ τους 39 χιλιόμετρα ενώ οι δύο αγώνες καλύπτουν μια επιφάνεια περίπου 190 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τέλος το 90% των δύο διαδρομών βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Της μεγαλύτερης χερσαίας προστατευόμενης περιοχής της χώρας μας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου