Δράση της Greenpeace για τα πετρέλαια | Epirus World

Δράση της Greenpeace για τα πετρέλαια

Ακτιβιστές του ελληνικού γραφείου της Greenpeace και μέλη των κινήσεων που αντιδρούν στην έρευνα υδρογονανθράκων έκαναν κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις  στις οποίες φυλάσσονται τα μηχανήματα των σεισμικών εργασιών των πετρελαϊκών Repsol και Energean Oil.

«Με αυτή την ειρηνική, μη βίαιη δράση, οι ακτιβιστές που αγωνιούν για τον τόπο τους στέλνουν μήνυμα στις εταιρείες να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για εξόρυξη σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στον Υπουργό Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, να ακυρώσει όλα τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Με την επιστημονική κοινότητα να προειδοποιεί ότι απομένουν λιγότερο από 12 χρόνια πριν η υπερθέρμανση του πλανήτη ξεπεράσει το επικίνδυνο όριο του 1,5°C, η ελληνική κυβέρνηση σήμερα καλείται να επιλέξει τίνος τα συμφέροντα υπηρετεί: του ελληνικού λαού ή της πετρελαϊκής βιομηχανίας», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της ακτιβιστικής δράσης, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace ζητάει συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σχετικά με την ενεργειακή και κλιματική πολιτική της Ελλάδας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου