Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί η Μέι μπροστά στο αδιέξοδο του Brexit | Epirus World

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί η Μέι μπροστά στο αδιέξοδο του Brexit

Για ακόμα μία φορά, η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε όλες τις προτάσεις για τα επόμενα βήματα στο Brexit, με τον συντονιστή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αποχώρηση της Βρετανίας Γκι Φέρχοφσταντ να χαρακτηρίζει «σχεδόν αναπόφευκτη» πλέον την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν και τις τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις στη Συμφωνία Αποχώρησης της Τερέζα Μέι, αλλά καμία δεν απέσπασε πλειοψηφία. Ένας βουλευτής των Τόρις παραιτήθηκε.
Τώρα, όπως μεταδίδει το BBC, η Τερέζα Μέι θα συγκαλέσει σήμερα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της βρετανικής κυβέρνησης και το εάν θα τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία η συμφωνία της.
Η Βρετανία έχει χρόνο έως τις 12 Απριλίου είτε να αναζητήσει μεγαλύτερη παράταση του Brexit, σε συμφωνία με την ΕΕ, είτε να αποφασίσει να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.
Οι εναλλακτικές προτάσεις που απορρίφθηκαν χθες δεν ήταν νομικά δεσμευτικές, οπότε η βρετανική κυβέρνηση δεν θα ήταν υποχρεωμένη να τις υιοθετήσει. Είχαν ωστόσο θεωρηθεί η στιγμή που το βρετανικό Κοινοβούλιο θα κατέληγε πλέον σε συμβιβασμό.
Η Συμφωνία Αποχώρησης στην οποία κατέληξε η Μέι με την ΕΕ έχει τρεις φορές απορριφθεί από τους Βρετανούς βουλευτές, κι έτσι η πρωθυπουργός εξαναγκάστηκε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναβολή της αρχικής ημερομηνίας του Brexit, που ήταν στις 29 Μαρτίου.
Εντωμεταξύ, το βρετανικό Κοινοβούλιο πήρε τον έλεγχο της διαδικασίας από τα χέρια της κυβέρνησης, με σκοπό να προχωρήσει σε ψηφοφορίες που θα αναδείκνυαν μία εναλλακτική οδό.
Πέρσι τέθηκαν σε ψηφοφορία οκτώ επιλογές αλλά καμία δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία και χθες απορρίφθηκαν άλλες τέσσερις.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου