«Μπλόκο» τελωνειακών σε λαθρεμπόριο οργάνων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης | Epirus World

«Μπλόκο» τελωνειακών σε λαθρεμπόριο οργάνων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Μπροστά σε υπόθεση λαθρεμπορίου ανθρωπίνων οργάνων και ιστών ανθρωπίνων οργάνων βρέθηκαν οι υπάλληλοι του Β΄ Τελωνείου του αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, στη διάρκεια ελέγχου ε αποσκευές επιβατών που είχαν φτάσει από τη Μόσχα, στις 3 Απριλίου, εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, μέσα στην οποία βρέθηκε «σκληροκερατοειδικός δακτύλιος σε medium transport αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους».
Πρόκειται, όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληρο-κερατοειδή χιτώνα του ματιού, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του.
Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή, και στη σύλληψη της γυναίκας.
Η ίδια ισχυρίστηκε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο του τουριστικού γραφείου.
Την υπόθεση έχει αναλάβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου