Με τους Ηπειρώτες… αυλαία ευρωεκλογών | Epirus World

Με τους Ηπειρώτες… αυλαία ευρωεκλογών

Με τους τρεις  Ηπειρώτες υποψηφίους του ψηφοδελτίου ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την αυλαία των ευρωεκλογών στα Γιάννινα.

Δημήτρης Παπαδημούλης, Φωτεινή Σκοπούλη και Όλγα Νάσση παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια μίλησαν σε ανοιχτή εκδήλωση θέτοντας το δίλημμα των εκλογών του Μαΐου.

Δίλημμα που συνοψίζεται στις λέξεις «πρόοδος ή οπισθοδρόμηση». Οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την Ευρώπη επισημαίνονται ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις.

«Η διαμόρφωση του προοδευτικού μετώπου είναι στρατηγική επιλογή για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα. Για την αποτροπή της εκλογής Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν, και της παλινόρθωσης της ακραία νεοφιλελεύθερης δεξιάς, χέρι-χέρι με την ακροδεξιά, στην Ελλάδα».

«Θέλουμε να προωθήσουμε την πολιτική μας πρόταση και ατζέντα, για κοινωνική συνοχή, ασφάλεια και βιώσιμη ανάπτυξη σε Ελλάδα και Ευρώπη, κι αυτό μπορεί να γίνει με ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, και δυνατές προοδευτικές συμμαχίες που απαντούν στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Αλβανία τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή προοπτική για την γείτονα χωρίς τον απόλυτο και έμπρακτο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου