Η «Μεταλλουργική» πήρε και πάλι μπρος.. | Epirus World

Η «Μεταλλουργική» πήρε και πάλι μπρος..

Έναν περίπου χρόνο μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος η Μεταλλουργική στο ακριτικό Κεφαλόβρυσο παίρνει και πάλι μπρος. Ήδη η λειτουργία της, σε πιλοτικό στάδιο ξεκίνησε και οι προοπτικές φαίνονται καλύτερες από ποτέ. Η Μεταλλουργική για χρόνια αποτέλεσε έναν πνεύμονα για την μεθόριο ενώ είχε γίνει σημείο αναφοράς εξ αιτίας της παραγωγής των κερμάτων του ευρώ. Πριν από έναν χρόνο πέρασε στον όμιλο της «Χαλκόρ-Βιοχάλκο» που αποτελεί έναν πραγματικό κολοσσό της χώρας. Είχε προηγηθεί η μετάταξη του συνόλου των μόνιμων εργαζομένων της επιχείρησης. Σήμερα βρίσκεται σε μία νέα αφετηρία και φαίνεται ότι θα διαδραματίσει και πάλι καθοριστικό ρόλο για την ακριτική επαρχία του Πωγωνίου.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης η πιλοτική λειτουργία της μονάδας ξεκίνησε. Ήδη έχουν προσληφθεί 15 άτομα. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που εποχικά ή μέσω διαφόρων προγραμμάτων είχαν δουλέψει στην επιχείρηση και γνωρίζουν το αντικείμενο.

Φυσικά είχε ολοκληρωθεί μία σημαντική επένδυση για τον εκσυγχρονισμό της.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία και σταδιακά το προσωπικό που θα προσληφθεί θα φτάσει τα εβδομήντα άτομα.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους νέους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την ανάγκη να προτιμήσουν προσωπικό που διαμένει μόνιμο στην περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Καψάλης και συμπλήρωσε πως είναι σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις και για την χρηματοδότηση ορισμένων έργων όπως ένας νέος δρόμος που θα συνδέσει το Κεφαλόβρυσο με το Βασιλικό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρίας.

Η «Χαλκόρ» θυγατρική της «Βιοχάλκο» είναι μία από τις κορυφαίες  ευρωπαϊκές εταιρείες στον κλάδο επεξεργασίας χαλκού και διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο προώθησης των προϊόντων της. Στόχος της είναι να καταστήσει την Μεταλλουργική μία εξαγωγική βιομηχανική επιχείρηση, που δεν θα εξαρτάται από παραγγελίες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και της Τραπέζης της Ελλάδος (για κέρματα).
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου