Χιλιάδες «χάπια των τζιχαντιστών» κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας | Epirus World

Χιλιάδες «χάπια των τζιχαντιστών» κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας μετά την σύλληψη ενός υπηκόου Βουλγαρίας ο οποίος μετέφερε μέσα σε φιάλη υγραερίου 369.545 δισκία της ναρκωτικής ουσίας «captagon» που είναι ευρέως γνωστό ως το «χάπι των τζιχαντιστών». Σύμφωνα με πληροφορίες προορισμός του Βούλγαρου ήταν το λιμάνι της Ανκόνας όμως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η αφετηρία του ταξιδιού, αν και πιθανολογείται ότι το αυτοκίνητο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία. Τα στελέχη του Λιμεναρχείου έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο δράστης έχει κι άλλους συνεργούς και ως εκ τούτου ερευνούν την υπόθεση με πολύ μεγάλη προσοχή.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κατάσχεται το συγκεκριμένο ναρκωτικό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου
Η σύλληψη του 31χρονου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του λιμεναρχείου έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον αλλοδαπό, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ναρκωτικής ουσίας εντός φιάλης υγραερίου, η οποία βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του οχήματος, με τη μορφή αμφεταμινούχων χαπιών – δισκίων «CAPTAGON» υποκίτρινου χρώματος.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν 369.545 δισκία, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 ⋹), τα οποία κατείχε ο συλληφθείς.
Τι είναι το Captagon
Το Captagon, το ναρκωτικό των τζιχαντιστών, δρα στον εγκέφαλο και δίνει στον χρήστη την ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτος, δεν έχει καμία αίσθηση του φόβου και του κινδύνου και επιπλέον αισθάνεται έντονη εφορία.
Επιπλέον, όσοι το λαμβάνουν, λόγω της διεγερτικής του δράσης, δε νυστάζουν, δεν πεινάνε και γενικά οι ανάγκες που αισθάνεται ένας άνθρωπος εκλείπουν.
Η δραστική του ουσία είναι η φαινεθυλλίνη, η οποία είναι καθαρή αμφεταμίνη. Η δράση του ναρκωτικού βοηθά τους τζιχαντιστές να πολεμούν «χαλαρά», χωρίς να νοιάζονται αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν, πόσους θα σκοτώσουν, αν θα είναι γυναίκες ή ανήλικοι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου