Ξεπαπαδέα: Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, όσο είμαι ΓΓ Διαφθοράς | Epirus World

Ξεπαπαδέα: Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, όσο είμαι ΓΓ Διαφθοράς

«Δεν άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατείχα την ιδιότητα της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς», αναφέρει σε νέα δήλωσή της η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, με αφορμή δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αναφέρει ότι η ίδια αντιδικούσε με το ελληνικό δημόσιο, ενώ κατείχε τη συγκεκριμένη θέση.
Όπως σημειώνει η κ. Ξεπαπαδέα, η συγκεκριμένη δίκη έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων της ως γενικής γραμματέως. Ακόμη, στη δήλωσή της, τονίζει πως ουδέποτε υπήρξε συνεργάτης ή εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας Αρτεμίου.
Αναλυτικά, η δήλωση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς για το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», έχει ως εξής:
«Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η δίκη στην οποία αναφέρεται το «Πρώτο Θέμα» έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Γενικής Γραμματέως. Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας).
Η συμμετοχή μου ως δικηγόρου στην εν λόγω δίκη έλαβε χώρα, καθώς ανέλαβα την εκπροσώπηση της Κυπριακής Εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα. Κατά την 20ετη σταδιοδρομία μου εξειδικεύομαι στο αστικό και στο εμπορικό δίκαιο και έχω εκπροσωπήσει εταιρείες με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας με έδρα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή. Η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας - πελάτη της, με το ίδιο αντικείμενο εμπορίας και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα της απόφασης του Κυπριακού δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω Κυπριακή Εταιρεία «HI-MED SOLUTIONS CYPRUS LTD» υφίσταται από το έτος 1998, έχει αναπτύξει πολυετή εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο κύκλο εργασιών τα προηγούμενα έτη και δεν είναι offshore. Επίσης ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του κ. Αρτεμίου και μάλιστα "επί σειρά ετών".
Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» στο πλαίσιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατάσχεσε εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου, ως τρίτου, απαίτηση, που είχε η οφειλέτιδά της εταιρεία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο επίσημα δήλωσε και συνομολόγησε την ύπαρξη απαίτησης σε βάρος του και άσκησε ανακοπή, η οποία έγινε δεκτή για δικονομικούς λόγους και έως σήμερα το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στην εταιρεία την οποία εκπροσώπησα.
Είναι πρόδηλο ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» διαστρέβλωσε τα παραπάνω, προκειμένου να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων, οι οποίες ήδη κατέστησαν προφανείς με τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου