Ναι από την διυπουργική για την αναβάθμιση του Οδοφωτισμού της Ηπείρου μέσω ΣΔΙΤ | Epirus World

Ναι από την διυπουργική για την αναβάθμιση του Οδοφωτισμού της Ηπείρου μέσω ΣΔΙΤ

Υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Δέδε, του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ηλία Γεωργαντά και του Ειδικού Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαου Μαντζούφα, εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ 5 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 310 εκ. ευρώ.

Ανάμεσα στα 5 αυτά Έργα ΣΔΙΤ  είναι και η Αναβάθμιση Οδοφωτισμού για την Ηπείρου.

Αποτελούν τα πρώτα έργα στο τομέα οδοφωτισμού όπου εγκρίνονται και θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ στην Ελλάδα και με την υλοποίηση τους θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 65%. Τα έργα αναβάθμισης δικτύων οδοφωτισμού προσφέρουν στις τοπικές και περιφερειακές αρχές οικονομικά, περιβαλλοντικά και τεχνικά οφέλη όπως την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του αστικού φωτισμού, την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σημειώνεται, δε, ότι τα έργα αυτά δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ και ότι η υλοποίησή τους εναπόκειται σε αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας/Δήμου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, και η διαδικασία στο πλαίσιο του νόμου 3852/2010.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου