Εγκαίνια Μπέγκα από το… παρελθόν και «διαζύγιο» από την προηγούμενη θητεία | Epirus World

Εγκαίνια Μπέγκα από το… παρελθόν και «διαζύγιο» από την προηγούμενη θητεία

Τα εννέα χρόνια είναι πολλά. Και επειδή αυτή είναι μία πραγματικότητα άλλοτε ευχάριστη κι άλλοτε δυσάρεστη, ο Θωμάς Μπέγκας εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο, θέλησε να την προσπεράσει ρίχνοντας στην πυρά την πρώτη θητεία. Την θητεία από το 2011 μέχρι το 2014. Και επιχείρησε τώρα να παρουσιάσει την «Ενότητα Πολιτών» ως μία παράταξη που μετρά μόνο μία θητεία στο Δήμο αλλά όχι μόνο δεν έπεισε ούτε τον εαυτό του αλλά δυσαρέστησε ακόμη και στενούς του συνεργάτες, μηδενίζοντας το έργο για το οποίο εκείνοι δήλωναν περήφανοι. Η τελετή των εγκαινίων είχε όλα τα στοιχεία παλιότερων εποχών…

Από την πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας, μέχρι τις εξέδρες επί του οδοστρώματος, τις μουσικές, τα μεγάφωνα.
Φυσικά έλειπε το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος των εποχών εκείνων, τα στοιχεία δηλαδή που τις έκαναν ξεχωριστές.
Ο Θωμάς Μπέγκας παρουσίασε τους υποψηφίους ενώπιον των οπαδών του και έκανε ένα άλμα στον χρόνο.
Τι παρέλαβε το 2014, τι έκανε σήμερα, τι θα παραδώσει το 2023..
Ελαφρώς απαξιωτικός προς τους υπόλοιπους υποψηφίους αναρωτήθηκε «Δεν ήξεραν, δεν ρώτησαν, δεν έμαθαν.  Μα δεν σκέφτηκαν, ούτε αυτό: ότι αυτά που σκέφτονται, τα έχουμε σκεφτεί πρώτοι και τα έχουμε κάνει πράξη;».
Κατά τα λοιπά ο Θωμάς Μπέγκας επανέλαβε πολλές φορές τι παρέλαβε το 2014 και τι θέλει να παραδώσει το 2023.
Αναλυτικά..
  • «Το 2014, μέσα στην καρδιά της κρίσης, πήραμε την απόφαση, να φέρουμε στο κέντρο της πολιτικής μας, τον κοινωνικό τομέα. Το 2019, είμαστε περήφανοι, γιατί έχουμε δώσει χαρά, χαμόγελο και δύναμη, σε περισσότερους από δεκαέξι χιλιάδες μικρούς και μεγάλους συμπολίτες.». Προφανώς ο Φίλιππος Τσουμάνης ως πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ από το 2011 μέχρι το 2014 δεν είχε να παρουσιάσει έργο και όλα έγιναν δια μαγείας μόλις παρέλαβε από τον εαυτό του.
  • «Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που ξόδευε πολλά για ένα πολιτισμό που αφορούσε λίγους». Αυτό ήταν αναμενόμενο «καρφί» για τον Μωυσή Ελισάφ. Προφανώς υπάρχει ο πολιτισμός για τους λίγους και ο πολιτισμός για τους πολλούς που τον γνωρίζει ο Κώστας Γκόγκος.
  • «Το 2014, αποφασίσαμε να εξυγιάνουμε ολοκληρωτικά το Δήμο μας». Ως τότε ο Θανάσης Μανταλόβας ως αντιδήμαρχος Οικονομικών που στη συνέχεια παρέδωσε στον εαυτό μάλλον δεν τα είχε καταφέρει.
  • «Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που είχε ξοδέψει τέσσερα ΕΣΠΑ και δεν είχε δρόμους».Σήμερα έγιναν λεωφόροι… Έναν δακτύλιο σχεδίασαν κι ακόμη δεν έχουν καταφέρει να τον εντάξει για χρηματοδότηση.
  • «Το 2014, πήραμε την απόφαση να φωτίσουμε τα Γιάννενα. Και κάναμε την αρχή με τη νίκη μας. Φέραμε στο φως την αλήθεια. Φέραμε τη λάμψη των ανθρώπων στο προσκήνιο». Αυτό αποτελεί πραγματικά κατόρθωμα. Αντιδήμαρχος από το 2011 ο Θωμάς Μπέγκας με χαρτοφυλάκιο την ενεργειακή πολιτική κατάφερε ως δήμαρχος μετά από εννέα χρόνια και λίγο πριν τις εκλογές να ανακοινώσει την αντικατάσταση μέρους του δημοτικού φωτισμού.
  • «Το 2014, παραλάβαμε ένα τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης σε πλήρη αποδιοργάνωση. Το 2019, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος στη Χώρα. Επενδύουμε πενήντα εκατομμύρια σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της λίμνης». Πρόκειται για το ίδιο έργο που βρήκε έτοιμο από την προηγούμενη θητεία και δεν κατάφερε να το δημοπρατήσει. Κι έχει δρόμο μπροστά του.
  • «Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που ήταν ακόμα η τουριστική παραμεθόριος της χώρας».Κι εδώ ο Νίκος Γκόλας ως αρμόδιος χρεώνεται την αποτυχία της πρώτης θητείας και την επιτυχία της δεύτερης.
  • «Το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο που δεν είχε πια ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις». Και από τότε μέχρι σήμερα η απορρόφηση από το ΕΣΠΑ είναι τεράστιο μηδέν.
Κλείνοντας ο Θωμάς Μπέγκας υποσχέθηκε ότι «το 2023, τα Νέα Γιάννενα θα είναι ένας Δήμος όπου μια ανώτερη ποιότητα ζωής θα είναι δικαίωμα για όλους».
Η προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής να εμφανιστεί ως κάτι νέο μάλλον απέτυχε.. Άλλωστε τα χρόνια είναι εννιά και είναι πολλά!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου