Παραιτήθηκε ο Παντελής Κολόκας | Epirus World

Παραιτήθηκε ο Παντελής Κολόκας

Οι δρόμοι του Θωμά Μπέγκα και του Παντελή Κολόκα χώρισαν και επίσημα. Το διαφαινόμενο από τις αρχές φθινοπώρου «πολιτικό διαζύγιο» επήλθε και κάθε ενδεχόμενο μιας νέας συμπόρευσης καθίσταται οριστικά αδύνατο. Ο Παντελής Κολόκας και η παράταξή του το 2014 είχε προχωρήσει σε συνεργασία με την «Ενότητα Πολιτών», συνεργασία που είχε δώσει την δυνατότητα της διεύρυνσης αλλά και τον αέρα της νίκης. Άλλωστε γι΄αυτή περηφανεύτηκε πολλές φορές ο νυν δήμαρχος. Ο Παντελής Κολόκας γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή που έστειλε στον Θωμά Μπέγκα. Στην επιστολή αυτή εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καλούδη, που προέρχεται από την παράταξη του Παντελή Κολόκα στο συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο Παντελής Κολόκας στην επιστολή του αναφέρει:
Κύριε Δήμαρχε,
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για να υποβάλλω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού & Εθελοντισμού, τα οποία μου εμπιστευθήκατε από το ξεκίνημα της παρούσης δημοτικής αρχής.
Έχουμε ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο με έντονες διεργασίες.
Δεδομένης της κομματικής μου ταυτότητος, την οποία υπηρέτησα και υπηρετώ αδιαλείπτως σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, και την οποία εσείς σεβαστήκατε απολύτως  θεωρώ πρέπον και ηθικώς επιβεβλημένο τούτη τη χρονική στιγμή να αποχωρήσω από την παρούσα δημοτική αρχή.
Για περισσότερα από τέσσερα έτη εργαστήκαμε από κοινού για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Δήμου Ιωαννιτών και των δημοτών αυτού, ώστε να εφαρμόσουμε τις κατά το δυνατόν βέλτιστες πολιτικές για τα τόσα φλέγοντα και δύσκολα προβλήματα της κοινωνίας μας. Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, και η οποία καθιστά το έργο μας δύσκολο, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις από κοινού, στηριζόμενοι σε μια έντιμη συνεργασία, δομημένη πάνω σε ένα αυστηρό πλαίσιο αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων, με απόλυτο αλληλοσεβασμό στη διαφορετική κομματική αφετηρία εκάστου εξ ημών.
Έχοντας τολμήσει μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα του 2014 συνεργασία, η οποία πολεμήθηκε και λοιδορήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής, από εκείνους που τώρα θα επιλέξουν να πράξουν το ίδιο, έχουμε ήδη προλάβει τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης πολιτικής που κάνει τις συνεργασίες απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την άσκηση διοίκησης, όσο και για την επίτευξη αποτελεσμάτων στον α΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και μέγα ζητούμενο της κοινωνίας.
Ως εκ τούτου, ευχαριστώ για την επί το πλείστον καλή συνεργασία που είχαμε ως σήμερα, και ζητώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου