Στην τελική ευθεία Περιφέρεια και Δήμοι | Epirus World

Στην τελική ευθεία Περιφέρεια και Δήμοι

Η προεκλογική εκστρατεία όλων των παρατάξεων στους Δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να είχε πάρει ολιγοήμερη αναστολή εξ αιτίας των γιορτών του Πάσχα, όμως ανεπίσημα επικεντρώθηκε τις μέρες αυτές στα χωριά. Τα χωριά άλλωστε είχαν την τιμητική τους λόγω της εξόδου. Η επιστροφή βρίσκει όλους να πιάνουν το νήμα από κει που το είχαν αφήσει. Στην τελική ευθεία λοιπόν για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου με το ενδιαφέρον όλων να είναι πλέον αυξημένο. Πρώτος και καθοριστικός σταθμός στην πορεία προς τις κάλπες είναι η ερχόμενη Κυριακή. Κυριακή του Θωμά καθώς είναι η μέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων.

Εκεί το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως για όλους τους Δήμους αφού ακόμη και τώρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου ναι μεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ορισμένους αλλά συναντούν δυσκολίες στην ανεύρεση υποψηφίων.

Το προεκλογικό τοπίο πάντως έχει πάρει την τελική του μορφή στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Αλέκος Καχριμάνης, Γιώργος Ζάψας, Σπύρος Ριζόπουλος, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Πρέντζας, Νίκος Ζήκος, Κώστας Νουτσόπουλος είναι αυτοί που ηγούνται ψηφοδελτίων. Το ενδιαφέρον κι αυτή την φορά επικεντρώνεται στο αν η μάχη της Περιφέρειας κριθεί την πρώτη Κυριακή όπως συνέβη το 2014 ή θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος.

Κατά τα λοιπά ο Αλέκος Καχριμάνης αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, τον μεγαλύτερο της Ηπείρου εννέα υποψήφιοι θα δώσουν την μάχη για την εκπροσώπησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά για την είσοδο στο δεύτερο γύρο.

Μπορεί δε πριν από έναν μήνα ορισμένοι να έκαναν μικροπολιτική με τα…. στοιχήματα όσο όμως οδεύουμε προς τις εκλογές τόσο τα προγνωστικά καθίστανται αμφίβολα.

Θωμάς Μπέγκας, Μωυσής Ελισάφ, Τατιάνα Καλογιάννη, Νίκος Γκόντας, Άρης Μπαρτζώκας, Όλυ Τσουμάνη, Λάζαρος Νάτσης, Βασίλης Καφαράκης και Χρήστος Πατσούρας, είναι οι εννέα που ηγούνται ψηφοδελτίων.

Η υποψηφιότητα που έχει ανατρέψει το «παραδοσιακό» σκηνικό του Δήμου είναι αυτή του Καθηγητή Παθολογίας Μωυσή Ελισάφ. Ένας ακόμη παράγοντας που κάνει απρόβλεπτη την εκλογική μάχη είναι η τριχοτόμηση της κεντροδεξιάς.

Τις ημέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να μπούνε οι τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια και κυρίως σε αυτών των Κοινοτήτων. Οι περισσότερες παρατάξεις θέλουν να εμφανιστούν πανέτοιμες καθώς θα πρέπει αρχικά να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου