Οι επιφάνειες όπου τα μικρόβια κάνουν «πάρτι» - Αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει τα σημεία «υπεράνω υποψίας» | Epirus World

Οι επιφάνειες όπου τα μικρόβια κάνουν «πάρτι» - Αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει τα σημεία «υπεράνω υποψίας»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καπάκι της τουαλέτας δεν είναι και τόσο ύποπτο για τα μικρόβια που φέρει. Οι επιφάνειες στις οποίες τα μικρόβια κάνουν πραγματικό πάρτι είναι άλλες και μερικές υπεράνω υποψίας. Τις πέντε επιφάνειες με τα περισσότερα μικρόβια αποκαλύπτει αμερικανική έρευνα για το περιοδικό «Science of Us».
Στην πρώτη θέση είναι οι οθόνες αφής οι οποίες πλέον αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το 50% αυτών είναι μολυσμένες με μικρόβια που κανονικά διαβιούν στο εντερικό σύστημα.
Το κουμπί του ισογείου στο ασανσέρ είναι ακόμη ένα σημείο με πολλά μικρόβια μια και σχεδόν όλοι όσοι μπουν στο ασανσέρ θα το πατήσουν. Ιδιαίτερα συχνοί είναι οι ρινοϊοί σ’ αυτό το κουμπί.
Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, παρότι συμβάλλουν στον περιορισμό της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας, εντούτοις φαίνεται ότι φέρουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό βακτήρια (π.χ. E coli) ίσως επειδή σπανίως τις καθαρίζουμε μετά την τοποθέτηση εντός τους ωμών τροφίμων.
Ακόμη οι πετσέτες χεριών αποτελούν, λόγω της υγρασίας, το ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων γι’ αυτό και συνιστάται να πλένονται κάθε 2 μέρες.
Τελευταία στη λίστα είναι η λαβή της καφετιέρας ή του βραστήρα στο γραφείο την οποία συνήθως πιάνουμε το πρωί μόλις μπούμε στο γραφείο, χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας.
Πηγή: vita.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου