Τα Τζουμέρκα… αλλιώς.. | Epirus World

Τα Τζουμέρκα… αλλιώς..

Την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζή», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Τα Τζουμέρκα…….αλλιώς.

Διαφορετικές όψεις του πολιτισμού τους μέσα στους αιώνες, όπου θα παρουσιαστούν, με ποικίλους τρόπους, επιλεγμένοι σταθμοί της ιστορίας και του πολιτισμού των Τζουμέρκων

από την απώτατη αρχαιότητα έως σήμερα.

Για τον πολιτισμό των Τζουμέρκων θα μιλήσουν: ο Ιωάννης Μπενέκος, αρχιτέκτονας και η Κωνσταντίνα Ζήδρου, αρχαιολόγος. Ο ηθοποιός – κουκλοπαίχτης Σωκράτης Παππάς θα αποδώσει, θεατρικά, τη σύγχρονη κατάσταση στην περιοχή.

Οι μουσικοί Πέτρος Μόκας, τραγούδι – κλαρίνο και Ιωάννης Κωσταδήμας λαούτο θα μας ταξιδέψουν στην πλούσια μουσική της παράδοση.

Ο μαθητής Απόστολος Τσόλας θα εκφράσει, με στίχους, τα συναισθήματά μας για την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας.

Η Αλεξάνδρα Μπόμπολη θα συντονίσει και θα παρουσιάσει το σύνολο της εκδήλωσης, με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από μία περιήγηση, μέσω φωτογραφιών, στα Τζουμέρκα του χθες και του σήμερα μέσα από τον φακό του Κ. Μπαλάφα και άλλων Τζουμερκιωτών δημιουργών.

Διοργάνωση: Αλεξάνδρα Μπόμπολη – Κωνσταντίνα Ζήδρου Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου