Από την παγωμένη Γροιλανδία στην ανοιξιάτικη Πρέβεζα | Epirus World

Από την παγωμένη Γροιλανδία στην ανοιξιάτικη Πρέβεζα

Στην πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία του σχολείου Kangillinnguit Atuarfiat από την μακρινή Γροιλανδία , αποτελούμενη από 13 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς.
Το σχολείο συμμετέχει μαζί με το College Lycee professionel Saint -Joseph από την Γαλλία και το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στο πρόγραμμα Erasmus με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος αλλά και την εξεύρεση κοινών πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων.

Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας κατά την διάρκεια της παραμονής των αντιπροσωπειών στην περιοχή μας.
Οι μαθητές θα λειτουργήσουν ως δημοσιογράφοι-περιηγητές και θα μεταφέρουν τα βιώματά τους στους αναγνώστες των 2 χωρών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα την Γροιλανδία και την Γαλλία αντίστοιχα.

Της επίσκεψης του σχολείου από την Γροιλανδία είχε προηγηθεί αντίστοιχη επίσκεψη αντιπροσωπείας του 4ου Γυμνασίου στην μακρινή “ χώρα των πάγων”.
Την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 11.30 » στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί υποδοχή των παιδιών από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη ενώ αμέσως μετά (ώρα 12.00») θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επίσκεψη στην Πρέβεζα θα πραγματοποιήσει το σχολείο από την Γαλλία την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου