Εγκαίνια Πανηπειρωτικής.. Τουρισμός και λιμάνια τα δυνατά χαρτιά της Ηπείρου | Epirus World

Εγκαίνια Πανηπειρωτικής.. Τουρισμός και λιμάνια τα δυνατά χαρτιά της Ηπείρου

Με εκτενείς αναφορές στο νευραλγικό ρόλο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για την ανάπτυξη της Ηπείρου αλλά και τον σημαντικό ρόλο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού που λειτουργεί στην Πρέβεζα και αποτελεί την μεγαλύτερη στη χώρα, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης εγκαινίασε την Πανηπειρωτική Έκθεση. Η έκθεση αποτελεί θεσμό για την περιοχή καθώς συμβάλλει στην προβολή των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και στην τουριστική ανάδειξη του τόπου. Και φέτος δίνουν το παρόν φορείς της αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις από την περιοχή αλλά και από άλλες γωνιές της Ελλάδας. Συνδιοργανωτές και φέτος είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι Ιωαννίνων, Ζίτσας και Δωδώνης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στον τουρισμό και τα σημαντικά οφέλη του για την οικονομία της χώρας, ενώ τόνισε ότι η εξωστρέφεια αποτελεί προυπόθεση και για την Ήπειρο.

Όπως υπογράμμισε η περαιτέρω ανάπτυξη των λιμανιών της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας καθώς και ολόκληρης της ακτογραμμής του Βορείου Ιονίου που υπάγεται στην Ήπειρο, θα αποτελέσει εργαλείο για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας υπογράμμισε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας με παρουσία στις διεθνείς μεταφορές επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων από Και προς τη Δυτική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη.

Όπως σημείωσε, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Μακρο-Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου σε συνεργασία με λιμάνια της Ιταλίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας ενώ είναι ένα από τα πέντε λιμάνια της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κεντρικό Δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής-όπως επεσήμανε- έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για την ανάπτυξη ενός διπολικού Εμπορευματικού Κέντρου που θα περιλαμβάνει μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και μία άλλη, στην περιοχή που καταλαμβάνεται σήμερα από το βιομηχανικό πάρκο Θεσπρωτίας.

Αναφερόμενος στο λιμάνι της Πρέβεζας, τόνισε ότι βάσει αξιολόγησης κατατάσσεται στην κατηγορία Κ2, δηλαδή χαρακτηρίζεται λιμάνι Εθνικής Σημασίας.

Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι και για το λιμάνι της Πρέβεζας στο οποίο υλοποιούνται τέσσερις δράσεις( Γενικά Εμπορεύματα, Ακτοπλοΐα Εσωτερικού-Εξωτερικού, Αναψυχή και Αλιευτικά), θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Αναφερόμενος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα, αφού υπογράμμισε ότι είναι η μεγαλύτερη Ακαδημία Πλοιάρχων στη χώρα με 444 σπουδαστές και επεσήμανε ότι η Ακαδημία με σειρά μέτρων ενισχύεται περαιτέρω, όπως και οι υπόλοιπες ΑΕΝ σε ολόκληρη τη χώρα.

Χαιρετισμούς στην έκθεση απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Στην συνέχεια ο Υπουργός και οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στα περίπτερα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου