Τσελίκ: Έρχεται η ελεύθερη είσοδος στην Αγία Σοφία | Epirus World

Τσελίκ: Έρχεται η ελεύθερη είσοδος στην Αγία Σοφία

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βρίσκεται και στη μετεκλογική ατζέντα της κυβέρνησης Ερντογάν, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ, σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές του ξένου Τύπου στην Τουρκία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.
Απαντώντας σε ερώτηση του SIGMA TV για το αν η προεκλογική δέσμευση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για την Αγία Σοφία θα υλοποιηθεί, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι: «Για την Αγία Σοφία εργαζόμαστε ήδη πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο, όπως ισχύει σε όλα τα τζαμιά. Γιατί, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να πληρώνουμε είσοδο στην Αγία Σοφία και πάντα υπήρχαν –όπως ήταν φυσικό- αντιρρήσεις στο θέμα αυτό στην Τουρκία», είπε.
Την ίδια ώρα, την Ελλάδα έφερε και πάλι ως επιχείρημα το βασικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στο θέμα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Σε ερώτηση του SIGMA TV, αν κόμισε κάποια νέα πρόταση ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στη Μόσχα, προκειμένου να αποφύγει πιθανές αμερικανικές κυρώσεις, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την στάση των δύο μέτρων και δύο σταθμών που τηρεί απέναντι σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, στο θέμα των εξοπλισμών. «Όσον αφορά στο θέμα του εμπάργκο που αναφέρθηκε, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε άλλο ένα τρανό παράδειγμα των δύο μέτρων και δύο σταθμών (που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ). Για παράδειγμα, και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα S-300 και τώρα που είναι να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς τους S-400, γιατί ασκούνται πιέσεις μόνο σε εμάς, στην χώρα μου;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Ομέρ Τσελίκ μπορεί να απέφυγε να απαντήσει αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… κομίζει πρόταση στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τους S-400, πάντως στις "βαλίτσες" του κομίζει -όπως είπε- τουλάχιστον ελληνική κουλτούρα.
«Όσον αφορά στην Ελλάδα, η κρατική όπερα και το μπαλέτο της Τουρκίας θα παρουσιάσει εκεί το έργο "Τροία"», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου