Όλο και πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη ο Τσιτσιπάς | Epirus World

Όλο και πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη ο Τσιτσιπάς

Μόνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ρότζερ Φέντερερ παρουσίασαν άνοδο αυτή την εβδομάδα στο «κλαμπ» των αθλητών του top-10!
Ο Έλληνας τενίστας από το Νο10 που βρέθηκε πριν από δυο εβδομάδες απέσπασε 90 πόντους από την πρόκριση του στους 16 του Miami Open και έτσι είναι στο Νο8!
Βέβαια η συνέχεια θα είναι δύσκολη για τον Τσιτσιπά αφού έχει καλή διαφορά από τους αθλητές που είναι πιο ψηλά και θα πρέπει να έχει προκρίσεις σε "4" 'ή τελικό Masters και Grand Slam για να ... ανέβει.
Ο Τσιτσιπάς έχει 3240,  ο 7ος Άντερσον είναι στο +875 και ο 6ος Νισικόρι στο +960! Στο No5 είναι ο Τιμ με 1525 πόντους περισσότερους! Κάτω από τον Τσιτσιπά στο Νο9 είναι ο μέχρι πρότινος τραυματίας Ντελ Πόρτο με 3225 και ο Τζον Ίσνερ με 3085.
Από την άλλη ο Ελβετός μύθος του αθλήματος από το Νο5 ανέβηκε στο Νο4 αφού κέρδισε το Miami Open και μαζί 1000 πόντους. Αμετακίνητοι στις θέσεις τους έμειναν ο Τζόκοβιτς (Νο1), ο Ναδάλ (Νο2), ο Ζβέρεφ (Νο3), ο Νισικόρι (Νο6) και ο Άντερσον (Νο7).
Μια θέση έχασε ο Τιμ που είναι πλέον στο Νο5 αλλά ο Ντελ Πόρτο που είναι στο Νο9 και ο Ίσνερ που είναι στο Νο10. Βέβαια εκτός top-10 o 18χρόνος Αλιασίμ που έφτασε στους "4" στο Miami Open είναι πλέον στο Νο33 έχοντας άνοδο 71 θέσεων σε 7 εβδομάδες!

Στο δρόμο για το ATP Finals

Μεγάλος στόχος του Τσιτσιπά είναι να είναι τον Νοέμβριο στο Λονδίνο στους "8" του ATP Finals για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στη σχετική βαθμολογία μετρούν οι πόντοι στα Grand Slam και στα Masters και αν και νωρίς ακόμη ο Έλληνας είναι στην 4η θέση της σχετικής βαθμολογίας.
Στην πρώτη είναι ο Φέντερερ με 2280 και τον ακολουθεί ο Τζόκοβιτς (2225), ο Ναδάλ (1605) και ο Τσιτσιπάς με 1460.
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου