Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στο ΚΗΦΗ Πέρδικας | Epirus World

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στο ΚΗΦΗ Πέρδικας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Α΄ Βοηθειών που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΚΗΦΗ Πέρδικας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Πέρδικας και το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, τη Μ. Τρίτη, 23 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Πέρδικας.
Οι παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τους μεταφέρουν τη γνώση για το πώς μπορούν να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες που δίνονται σε μια επιληπτική κρίση, σε κατάσταση λιποθυμίας, σε αλλεργίες, σε πνιγμονή από ξένο σώμα καθώς και σε τσιμπήματα από έντομα και φίδια. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και έκαναν πρακτική εξάσκηση στην τοποθέτηση ατόμου σε πλάγια θέση ασφαλείας και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Σε όλους όσους συμπλήρωσαν τις 4 ώρες εκπαίδευσης χορηγήθηκε βεβαίωση από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας.

Το ΚΕΠ Υγείας θα επαναλάβει το σεμινάριο και σε άλλες κοινότητες στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου