Κάτοικοι της Κ. Μεσαρέ: Να παγώσει το ΣΒΑΚ | Epirus World

Κάτοικοι της Κ. Μεσαρέ: Να παγώσει το ΣΒΑΚ

Το πάγωμα της διαδικασίας οριστικοποίησης του ΣΒΑΚ ζητούν οι κάτοικοι της Κενάν Μεσαρέ με ανοιχτή επιστολή, στην οποία αναλύουν τους λόγους και καυτηριάζουν το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά κανένα από τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν την ανάγκη να αποτυπωθεί ορθά και αληθώς η υπάρχουσα κατάσταση και μετά την αποτύπωση να διεξαχθεί ολοκληρωμένη και ουσιαστική διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης ώστε να αποτελεί ολοκληρωμένο εργαλείο νόμιμου σχεδιασμού.

Όπως τονίζουν «το ΣΒΑΚ Ιωανίνων ούτε καν αναφέρει ή αντιμετωπίζει εντελώς επιδερμικά τα βασικά προβλήματα κινητικότητας στην πόλη. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση υφιστάμενων παρανομιών».

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι στο πολυσέλιδο κείμενο εξαφανίζεται ο ακρογωνιαίος λίθος του ευρωπαικού πολιτισμού και της οδικής ασφάλειας αφού ο όρος Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απουσιάζει ολοσχερώς.

Αποπειράται να αναβαθμίσει αυθαίρετα αστικές οδούς σε αχρείαστες πολυδάπανες αρτηρίες με καταστροφικές συνέπειες για τις γειτονιές.

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμη ότι οι προτάσεις της επιτροπής κατοίκων Κενάν Μεσαρέ- Βογιάνου- Γεννηματά όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπόψη αλλά επιχειρείται η κατάργηση ακόμη και θεσμοθετημένων προβλέψεων κινητικότητας και ασφάλειας όπως η αφαίρεση στηθαίων, οι διαβάσεις πεζών, οι πεζόδρομοι, η διέλευση του αστικού, η διάνοιξη των κάθετων οδών, οι υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης στο νότιο ρεύμα κυκλοφορίας. Αντ’ αυτών το ΣΒΑΚ προβλέπει εναέρια γέφυρα που θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου