Τέλος έλαβε η πολυετής δικαστική περιπέτεια της καθαρίστριας | Epirus World

Τέλος έλαβε η πολυετής δικαστική περιπέτεια της καθαρίστριας

Τέλος πήρε ουσιαστικά με την απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων η περιπέτεια της καθαρίστριας που πριν χρόνια πλαστογράφησε την ημερομηνία απόκτησης του απολυτηρίου προκειμένου να εξασφαλίσει την συγκεκριμένη θέση σε δημόσιο νοσοκομείο. Όταν κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών κι αφού είχαν παρέλθει πολλά χρόνια αποκαλύφθηκε η πράξη της βρέθηκε κατηγορούμενη και με φυλάκιση οκτώ ετών. Σήμερα το Εφετείο Ιωαννίνων αναγνωρίζοντας ουσιαστικά και την ηθική διάσταση της υπόθεσης επέβαλε ποινή τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή. Έτσι η γυναίκα επιστρέφει στα καθήκοντά της αλλά και με ανακούφιση στην πολυμελή της οικογένεια.

Μητέρα 13 παιδιών, η ανάγκη να τα μεγαλώσει ήταν αυτή που την οδήγησε στην πλαστογράφηση της ημερομηνίας απόκτησης του απολυτηρίου.

Η καθημερινότητα της οικογένειας πολύ δύσκολη και συχνά οι καθημερινές κι άμεσες ανάγκες για φαγητό και για τα απαραίτητα του νοικοκυριού καλύπτονταν με τη βοήθεια των γειτόνων.

Σκοπός της παράνομης πράξης της ήταν ένας. Να μπορέσει να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της.

Αυτό ισχυρίστηκε στο δικαστήριο.

Και αμέσως μετά την απόφαση η Δήμητρα Κλιάφα δήλωσε ανακουφισμένη και χαρούμενη. Ευχαρίστησε την δικαιοσύνη και τον δικηγόρο της  και όπως είπε το μόνο που θέλει είναι την αγκαλιά των παιδιών της. «Τελείωσε μία μεγάλη περιπέτεια», ανέφερε.

Ο δικηγόρος της Βασίλης Καραβίδας σημείωσε ότι φεύγει με την χαμηλότερη δυνατή ποινή και με μία απόφαση που ανταποκρίνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου