Χάθηκαν τρεις ορειβάτες στα Βραχώδη Όρη | Epirus World

Χάθηκαν τρεις ορειβάτες στα Βραχώδη Όρη

Τη ζωή τους πιστεύεται πως έχασαν τρεις επαγγελματίες ορειβάτες σε χιονοστιβάδα στα Βραχώδη Όρη, στον Καναδά, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι τρεις ορειβάτες επιχειρούσαν να ανέβουν στην κορυφή Howse και δεν έφτασαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Το προσωπικό του εθνικού πάρκου έκανε από αέρος έλεγχο στην περιοχή όπου κινούνταν οι τρεις ορειβάτες και είδαν σημάδια χιονοστιβάδας και διάσπαρτα είδη του εξοπλισμού τους.
Οι προσπάθειες ανεύρεσης των σορών έχουν ανασταλεί λόγω των επικίνδυνων συνθηκών αλλά και του κινδύνου νέων χιονοστιβάδων στο σημείο, ενώ τις επιχειρήσεις αναμένεται να δυσχεράνει το επόμενο διάστημα και ο κακός καιρός.
Σύμφωνα με την εταιρεία «The North Face», που ήταν χορηγός τους, πρόκειται για τους David Lama και Hansjoerg Auer από την Αυστρία και τον Jess Roskelley από τις ΗΠΑ.
Το μονοπάτι που είχαν διαλέξει οι τρεις ορειβάτες ήταν από τα πιο σπάνια, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας Steve Holeczi. Κατά τον ίδιο, η χιονοστιβάδα ήταν τόσο δυνατή που μπορούσε να καταστρέψει ένα μικρό κτίριο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου