Όταν το Χόλυγουντ συνάντησε το Τσεπέλοβο… Τα παρασκήνια και οι διάσημοι Ουάσιγκτον | Epirus World

Όταν το Χόλυγουντ συνάντησε το Τσεπέλοβο… Τα παρασκήνια και οι διάσημοι Ουάσιγκτον

Όταν το Χόλυγουντ συνάντησε το Τσεπέλοβο… Μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή, σταρ της μεγάλης οθόνης, ένα ολιγοήμερο πέρασμα από τον διάσημο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ένα χωριό που έζησε μοναδικές στιγμές και αναμένει την υπεραξία που θα υπάρξει μετά την προβολή της ταινίας. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν και η παραγωγή πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Το Ζαγόρι όμως απέκτησε καινούριους φίλους με τους περισσότερους απ’ αυτούς να σκέφτονται ήδη την επόμενη φορά που θα βρεθούν στα ίδια μέρη. Και η οικογένεια Βαγγελή που διατηρεί στο Τσεπέλοβο τον παραδοσιακό ξενώνα «Καδί» απέκτησε έναν ισχυρό δεσμό με την διάσημη οικογένεια Ουάσιγκτον.

Ο Κωνσταντίνος Βαγγελής ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία στην καρδιά των γεγονότων. Καθοριστική η συμβολή του στην προετοιμασία που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο Κωνσταντίνος ξενάγησε τότε τα πρώτα μέλη της παραγωγής που ήθελαν να δουν περιοχές του Ζαγορίου και να κάνουν την επιλογή για τα σημεία που θα γίνουν τα γυρίσματα.
Στο «Καδί» είχε την τύχη να φιλοξενεί μέλη της παραγωγής και τον πρωταγωνιστή Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον.
Εκεί κατέλυσε ο Ντένζελ Ουάσιγκτον και η σύζυγός του Πολέτα που ταξίδεψαν με το ιδιωτικό τους τζετ από το Νιου Τσέρσει. Μοναδικός σκοπός να βρεθούν για λίγες μέρες κοντά στον γιο τους, που είχαν να τον δουν για περισσότερο από δυόμισι μήνες.
Για τον Κωνσταντίνο Βαγγελή, η στιγμή που υποδέχθηκε τον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ, μοιάζει ονειρική.
Είναι άλλωστε ο αγαπημένος του ηθοποιός.
«Ο Ντένζελ είχε ζητήσει να μείνει εκεί που βρίσκεται ο γιος του. Μπήκε στον ξενώνα ένας από τους πιο απλούς ανθρώπους που έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Ένας αγαπημένος ηθοποιός. Χαμογελαστός, προσιτός, ευγενικός», λέει στο Epiruspost ο Κωνσταντίνος και περιγράφει την Πολέτα ως «την πιο γλυκιά μανούλα της διπλανής πόρτας».
«Αν κάποιος μου έλεγε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα ζούσα μία τέτοια στιγμή θα του έλεγα πως είναι τρελός», λέει ο Κωνσταντίνος και είναι τα ίδια λόγια που είπε και στον διάσημο ηθοποιό.
Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον πέρασε όλες τις μέρες στο Τσεπέλοβο. Παρακολουθώντας τον γιο του στα γυρίσματα, κάνοντας βόλτες στο χωριό, συνομιλώντας με τους ντόπιους στα ίδια καφενεία και τις ταβέρνες και βγάζοντας χαμογελαστός φωτογραφίες με όποιον του το ζητούσε.
Στο «Καδί» βρήκε μία άλλη οικογένεια. Με τέσσερα παιδιά η κάθε μία. Αυτό το οικογενειακό περιβάλλον και η φροντίδα που απολάμβανε ο γιος του τον εντυπωσίασαν.
Αυτό αποζητούσε και το απόλαυσε με το παραπάνω.
Φεύγοντας άλλωστε ήθελε να πάρει μαζί του την Κυρά Βαγγελιώ τις πίτες της οποίας απόλαυσε… Ανοιχτή η πρόσκληση για τον Κωνσταντίνο στο Μπέβερλι Χιλς ώστε να του ανταποδώσει την φιλοξενία.
«Άνθρωπος με χιούμορ, έφυγε γοητευμένος από το Ζαγόρι, εκφράζοντας την θέλησή του να ξανάρθει», είπε ο Κωνσταντίνος.
Τα «φιλέματα» που πήρε από την οικογένεια Βαγγελή ήταν μέλι και ένα μεγάλο καλάθι με βότανα, τσάι, ρίγανη, μέντα, βάλσαμο, που ενθουσίασαν την Πολέτα η οποία έχει εντρυφήσει στην βοτανολογία.
Στο Τσεπέλοβο γεύτηκαν όλα τα τοπικά εδέσματα και τους άρεσαν ιδιαίτερα τα τυριά.
Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον είχε αδυναμία στην κοτόσουπα. Κάθε μέρα τον περίμενε ένα ζεστό πιάτο στο δωμάτιο του και πολλά φρέσκα φρούτα.
Δεν έλειπαν τα αγαπημένα του σνακ, τα οποία ο Κωνσταντίνος είχε φροντίσει να βρίσκονται στο κρεβάτι του κατά την άφιξή του στον ξενώνα.
Γλυκός, απλός, ζεστός.. Έτσι περιγράφει τον πρωταγωνιστή της ταινίας. Ένα παιδί που έψαχνε ένα οικογενειακό περιβάλλον και του το χάρισαν με το παραπάνω.
Για τα γυρίσματα της ταινίας βρέθηκαν στο Ζαγόρι 168 άτομα. Το Τσεπέλοβο κυριολεκτικά υπ’ ατμόν. Οι περισσότεροι κάτοικοι, ειδικά οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιήθηκαν ως κομπάρσοι. Οι  γυναίκες έβγαλαν φλοκάτες, υφαντά κι άλλα αντικείμενα από τα σπίτια τους για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
Το Χόλυγουντ έβγαλε την περιοχή από την εσωστρέφεια, έδωσε οικονομική ανάσα και σε μία εποχή όπου η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη είδαν τα χωριά να γεμίζουν από κόσμο.
Τώρα περιμένουν την υπεραξία που θα προκύψει όταν η ταινία προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου.
Τα γυρίσματα έγιναν στα λιγότερα προβεβλημένα χωριά του Ζαγορίου, αυτά που είναι πολύ πιθανό να καταστούν τουριστικός προορισμός τους επόμενους μήνες. Τα φώτα έσβησαν, η συνέχεια στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου