Ένταση στη δίκη των εννέα Κρητικών | Epirus World

Ένταση στη δίκη των εννέα Κρητικών

Με τις καταθέσεις μαρτύρων, κυρίως πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής συνεχίζεται η δίκη εννέα Κρητικών που κατηγορούνται για βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θα επανεξεταστεί μάρτυρας, για τον οποίον η έδρα εξέφρασε σοβαρές υπόνοιες, για ψευδή κατάθεση και ψευδορκία, για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατά την εξέταση του στο ακροατήριο εμφανίστηκε να αντιφάσκει, να αμφιβάλει και να αρνείται, σχετικά με τα όσα είχε προανακριτικά καταθέσει στην Αστυνομία. Ο μάρτυρας κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα μέχρι το τέλος της σημερινής διαδικασίας και εκλήθη να συνεχίσει την κατάθεσή του αύριο το πρωί.

Την Πέμπτη κατέθεσαν συνολικά 7 μάρτυρες, όλοι πρώην φοιτητές στην Γαλακτοκομική Σχολή. Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν από τους μάρτυρες να καταθέσουν περιστατικά με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στα οποία ήταν οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ όταν αναφερόταν σε καταστάσεις τις οποίες, όπως είπαν, πληροφορήθηκαν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πηγή γνώσης.

Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν τα περιστατικά «πειράγματα ή πλάκες» στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ ένας χαρακτήρισε ακραίες κάποιες καταστάσεις.

Κατά το τέλος της εξέτασής του ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε σε κυνήγι στους διαδρόμους, βρισιές και καρπαζιές «ως φιλικά πειράγματα», προκαλώντας την αντίδραση των τραγικών γονιών, που εκείνη την στιγμή ήταν μέσα στο ακροατήριο. «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό. Δεν έχασα το πορτοφόλι μου», είπε κλαίγοντας η μητέρα, ενώ ο πατέρας φώναξε: «Δεν είσαι άνδρας».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου