Άρτα: 457 χιλιάδες σε παρεμβάσεις καθημερινότητας | Epirus World

Άρτα: 457 χιλιάδες σε παρεμβάσεις καθημερινότητας

Νέα έργα καθημερινότητας συνολικού προϋπολογισμού 457.000 ευρώ πρόσθεσε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα καθημερινότητας και διευκολύνουν την πρόσβαση και την μετακίνηση των πολιτών. Τα έργα προστέθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα με απόφαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή κιβωτοειδών οχετών, χανδάκων από οπλισμένο σκυρόδεμα, σωληνωτών και επισκευές αυλάκων» συνολικού προϋπολογισμού 274.390,00 € με χρηματοδότηση από Δημοτικούς Πόρους και πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου, που αφορά τεχνικές παρεμβάσεις σε 20 κατοικημένες περιοχές σε όλο το Δήμο για την απομάκρυνση ομβρίων υδάτων προς αποφυγή πλημμυρών. Το έργο διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη και δημοπρατείται άμεσα.

Επιπλέον, στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίου επί της Ε.Ο. Άρτας-Ιωαννίνων πλησίον Ιστορικής Γέφυρας Άρτας», με προϋπολογισμό 60.000,00€ (Δημοτικοί πόροι και πόροι Περιφέρειας Ηπείρου), που θα αναβαθμίσει με την ολοκλήρωσή του την δυτική είσοδο της πόλης.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης,  εντάχθηκε η επισκευή δημοτικών καταστημάτων επί της οδού Σκουφά έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, με προϋπολογισμό 122.400 €, προκειμένου λίαν συντόμως,  τα κεντρικά καταστήματα του Δήμου να καταστούν πλήρως λειτουργικά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου