1,2 εκατ. για το Πολυδύναμο του Χατζηκώστα | Epirus World

1,2 εκατ. για το Πολυδύναμο του Χατζηκώστα

1,2 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ηπείρου για την λειτουργία του Πολυδύναμου στο Χατζηκώστα.

Πρόκειται για την πρώτη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στην περιοχή η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες να τεθεί σε λειτουργία. Με την πράξη αυτή θα γίνει η πρόσληψη 26 ατόμων που απαιτούνται.

Η Μονάδα θα αντιμετωπίζει το σύνδρομο  στέρησης σε χρήστες οπιοειδών και αλκοόλ και θα  στοχεύει στην εξυπηρέτηση του γενικού πληθυσμού από όλη την Ελληνική Επικράτεια, καθώς αποτελεί μοναδικό Κέντρο Detox μαζί με το αντίστοιχο πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ).

Η ΜΣΑ θα παρέχει υπηρεσίες διαμονής και θα έχει την δυνατότητα να παραπέμπει σε στεγνά προγράμματα θεραπείας σε όλη την επικράτεια. Θα διαθέτει 24 κλίνες, η λειτουργία της θα είναι εικοσιτετράωρη, ενώ η νοσηλεία θα διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Εκτιμάται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου 200 ωφελούμενους τον χρόνο.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου