Η πιο ακριβή 11άδα όλων των εποχών | Epirus World

Η πιο ακριβή 11άδα όλων των εποχών

Θα ήταν μία ονειρεμένη 11άδα για οποιονδήποτε προπονητή. Θα ήταν όμως και αδύνατο για οποιοδήποτε club να τους έχει όλους αυτούς μαζί στο ρόστερ του. Αυτοί οι 11 συγκεντρωμένοι μαζί σχηματίζουν την ακριβότερη μεταγραφικά 11άδα όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το συνολικό ποσό που έχει ξοδευτεί για τις αγορές όλων αυτών ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (1,159 δισ.). Η τελευταία προσθήκη και η αφορμή γι' αυτό το θέμα, είναι ο Λούκας Ερναντές που μετακόμισε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Μπάγερν. Κάπως έτσι η εν λόγω σύνθεση κυριαρχείται από τέσσερις Γάλλους, ενώ μέσα υπάρχουν δύο Βραζιλιάνοι, δύο Ολλανδοί, ένας Κολομβιανός, ένας Ισπανός και ένας Πορτογάλος. Δεν υπάρχει δηλαδή Ιταλός και Αγγλος...
Τερματοφύλακας
Το περασμένο καλοκαίρι η Τσέλσι έβγαλε 80 εκατ. ευρώ και πλήρωσε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο τη ρήτρα του Κέπα Αριθαμπαλάγα. Ο νεαρός Βάσκος πορτιέρο ξεπέρασε έτσι τα 62,5 της Λίβερπουλ για τον Αλισον.
Αμυντικοί
Τα 85 εκατ. ευρώ που έδωσε η Λίβερπουλ για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, τον έχουν καταστήσει τον ακριβότερο αμυντικό στην ιστορία. Με πέντε εκατ. ευρώ λιγότερα μπήκε στην 11άδα όπως είπαμε και νωρίτερα και ο Λούκας Ερναντές, ενώ μαζί τους βρίσκεται ο Αϊμερίκ Λαπόρτ και τα 65 εκατ. ευρώ που έδωσε η Σίτι στην Αθλέτικ.
Μέσοι
Η Μπαρτσελόνα έδωσε σίγουρα 120 εκατ. στη Λίβερπουλ για τον Φιλίπε Κουτίνιο, αλλά η μεταγραφή θα φτάσει τα 150 μαζί με τα διάφορα μπόνους. Τα 105 εκατ. της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους για τον Πολ Πογκμπά τον φέρνουν στη δεύτερη θέση των μέσων, ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται με 75 εκατ. οι Φρένκι Ντε Γιονγκ και Χάμες Ροδρίγκες. Ο Κολομβιανός αντέχει ακόμα, παρά το ότι η Ρεάλ τα είχε δώσει στη Μονακό πριν από πέντε χρόνια.
Επιθετικοί
Η Παρί έκανε το απίστευτο πρόπερσι και κατέβαλε τα 222 εκατ. ευρώ της ρήτρας του Νεϊμάρ. Αυτό είναι και το πιο τρελό ποσό που έχει διακινηθεί ποτέ μεταγραφικά για κάποιον παίκτη. Στο εκπληκτικά πολυέξοδο καλοκαίρι τους οι Παριζιάνοι πρόσθεσαν στον λογαριασμό και τα 135 εκατ. στη Μονακό για τον Κιλιάν Μπαπέ. Τα 117 εκατ. (τα 100 πήγαν στη Ρεάλ, τα υπόλοιπα ως τροφεία σε Γιουνάιτεντ, Σπόρτινγκ) της Γιουβέντους για τον Κριστιάνο, τον στέλνουν στο κέντρο της γραμμής κρούσης αυτής της 11άδας.
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου