Γεγονός το πρώτο cluster… Ο πολιτισμός συναντά την επιχειρηματικότητα! | Epirus World

Γεγονός το πρώτο cluster… Ο πολιτισμός συναντά την επιχειρηματικότητα!

Εδώ και λίγες μέρες το πρώτο cluster ολιστικού προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας της Πολιτιστικής Διαδρομής της Ηπείρου, το οποίο θα σηκώσει ένα σημαντικό βάρος, αυτό της κινητοποίησης των επιχειρηματιών και της πιστοποίησης των προϊόντων που παράγονται στις περιοχές που απαρτίζουν τις Πολιτιστικές Διαδρομές. Πρόεδρος της δεκαπενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης ορίστηκε ο Νίκος Καράμπελας, ενώ την Τετάρτη 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με κεντρικό θέμα τον ρόλο της συμμετοχής των επιχειρήσεων της Ηπείρου στην καλή και αποδοτική λειτουργία της διαδρομής.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν συγκροτηθεί και τα άλλα δύο όργανα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, που είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας και η Γενική Συνέλευση.

Το σύμφωνο ποιότητας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα έργα στους πέντε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το τελευταίο διάστημα αντιπροσωπεία από το Διάζωμα είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών στη Νικόπολη και την Κασσώπη.

Τα έργα στην Κασσώπη έχουν προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου και βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες και στη Νικόπολη. Προτεραιότητα έχει δοθεί στην αποκάλυψη του κοίλου που θα προσδιορίσει και τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση του μνημείου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου