Η...μαύρη πλατεία τελικά θα γίνει γκρι!!! | Epirus World

Η...μαύρη πλατεία τελικά θα γίνει γκρι!!!

Ο κυβόλιθος που τελικά θα είναι γκρι, το μάρμαρο, το μέταλλο και το ξύλο θα είναι τα βασικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την νέα πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων. Η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη παρελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, εν μέσω αντιδράσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και το επόμενο βήμα θα είναι η μελέτη εφαρμογής. Η παράταξη του Νίκου Γκόντα ζήτησε την αναβολή της συζήτησης καθώς δεν είχε δοθεί καμία εισήγηση από την Δημοτική Αρχή και όταν το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό αποχώρησε από την συνεδρίαση. Για τον ίδιο λόγο, την απουσία δηλαδή εισήγησης και χρόνου μελέτης, η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα απείχε από την συζήτηση και από την ψηφοφορία.

Την παρουσίαση της οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης έκαναν οι αρχιτέκτονες Παύλος Βλαστός και Γεωργίνα Παπαγεωργίου, που είχαν πάρει το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό.

Το τελικό σχέδιο έχει λίγες αλλά ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό που είχε παρουσιαστεί πριν μερικούς μήνες.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στο βασικό υλικό, τον κυβόλιθο. Ο κυβόλιθος που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι τελικά γκρι αντί μαύρου χρώματος, αλλαγή που μάλλον οφείλεται στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα αρχικά σχέδια.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στην ενοποίηση. Ο δρόμος, η κεντρική αρτηρία της Δωδώνης, θα διατηρήσει ένα μικρό βύθισμα επτά εκατοστών, κάτι που επιβάλλεται από τη νομοθεσία.

Η τρίτη αφορά στην κατασκευή μιας σκάλας, από την πίσω πλευρά της Όασης που θα συνδέει την πλατεία με την στάση του Αστικού ΚΤΕΛ και το Δημοτικό Ωδείο.

Τα υπόλοιπα βασικά χαρακτηριστικά θα είναι τα μαρμάρινα καθιστικά που θα τοποθετηθούν, μία μεταλλική στοά με ξύλινες κατασκευές, ένα χώρος με βασικό στοιχείο το νερό και λιγότερο σημεία με γρασίδι.

Οι μελετητές πάντως μίλησαν για ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς ο χώρος δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για πλατεία ενώ ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας που έκανε την πολιτική εισήγηση ισχυρίστηκε ότι η πλατεία έχει κακοποιηθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε την οριστική μελέτη και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να περάσει πλέον στην μελέτη εφαρμογής ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου