Ο μυστηριώδης «ευεργέτης» της Τουρκίας που μοιράζει λεφτά σε οικογένειες | Epirus World

Ο μυστηριώδης «ευεργέτης» της Τουρκίας που μοιράζει λεφτά σε οικογένειες

«Θεόσταλτο» αποκαλούν οι κάτοικοι της συνοικίας Χασκόι, στην περιοχή Μπέιογλου της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, τον άγνωστο άνθρωπο ή τους άγνωστους ανθρώπους, που εδώ και περίπου ένα μήνα μοιράζει λεφτά. Κυριολεκτικά.
«Δεν ξέρω ποιος το κάνει αλλά χάρη σε αυτόν πολλά σπίτια γέμισαν χαρά. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν κι αυτόν» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.
Οι κάτοικοι του Χασκόι είναι ευγνώμονες στον θεόσταλτο «Hizir», που τους αφήνει φακέλους με τουλάχιστον χίλιες τουρκικές λίρες μέσα.
«Δεν έχω ξαναδει κάτι τέτοιο στα σαράντα χρόνια που ζω εδώ. Θα έπρεπε να παραδειγματιστούν κι άλλοι επιχειρηματίες. Τουλάχιστον είκοσι οικογένειες έλαβαν τέτοιες δωρεές αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλες που απλώς δεν γνωρίζουμε» τόνισε άλλος κάτοικος.
Σύμφωνα με άλλο κάτοικο, ο άγνωστος ευεργέτης μαθαίνει ποια νοικοκυριά έχουν ανάγκη και τους προσφέρει χρήματα ανάλογα.
Κάποια σπίτια έλαβαν μόνο έναν φάκελο, άλλα έως και τρεις.
«Είχα σηκωθεί για την πρωινή προσευχή. Καθώς έβγαινα από το σπίτι, είδα κόσμο να μιλά με την αδελφή μου. Έλεγαν πως είχαν δώσει τα λεφτά για το φαγητό μας. Νόμιζα πως ο φάκελος θα περιείχε κάποιο μικροποσό αλλά είχε μέσα χίλιες λίρες» περιέγραψε ο Paşa Ali Bilgin σε τουρκική εφημερίδα.
Όταν ρώτησε τον άνθρωπο που έδινε τον φάκελο, από ποιον ήταν τα λεφτά, εκείνος απάντησε πως το όνομά του δεν μπορεί να το αποκαλύψει.
«Υπάρχουν νοικοκυριά που έλαβαν λεφτά κι άλλες οικογένειες που δεν έλαβαν. Εγώ ανήκω στις τελευταίες. Πιστεύω πως ο ευεργέτης είναι κάποιος παλιός κάτοικος της περιοχής που δεν ξέχασε τις ρίζες του όταν πλούτισε. Αλλιώς, δεν μπορεί κανένας ξένος να ξέρει ποιος εδώ έχει ανάγκη» σχολίασε ο Oğuzhan Erzurumlu.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου