Το εμβληματικό «Άξιον εστί» με τη μοναδική φωνή του Δημήτρη Μπάση στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης | Epirus World

Το εμβληματικό «Άξιον εστί» με τη μοναδική φωνή του Δημήτρη Μπάση στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης

Μια σημαντική εκδήλωση η οποία θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός πολιτισμού του φετινού καλοκαιριού όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης.

Ο λόγος για την παρουσίαση του “Αξιον Εστί” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη υπό την Μουσική Διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση.

Η επίσημη ανακοίνωση για την παράσταση, έγινε από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού του Δήμου Ελευθερία Αγγέλη, τον Πρόεδρο της Χορωδίας “Αρμονία” Απόστολο Αντωνίου και τον κ.Λεμπέση κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Η κ.Αγγέλη μίλησε για μια κορυφαία στιγμή για την Πρέβεζα η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των 50 χρόνων της Χορωδίας “Αρμονία” και τα 60 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του ¨Αξιον Εστί” δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός ότι συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι η Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε Πρέβεζας) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Στην σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου Πρέβεζας θα “συναντηθούν” μικρή συμφωνική και λαϊκή ορχήστρα υπό την Μουσική Διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση, ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, ο ηθοποιός Χριστόδουλος Στυλιανού, ο ψάλτης Πέτρος Σαλάτας και σε μια μοναδική εμφάνιση η πολυβραβευμένη Χορωδία “Αρμονία”.
Ο κ. Αντωνίου χαρακτήρισε ως ευτυχή συγκυρία την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με τα 50α “γενέθλια” της πολυβραβευμένης Χορωδίας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία υπό την διεύθυνση της Ανέλια Στεφάνοβα.
Η ερμηνεία της στο συγκεκριμένο Λαϊκό Ορατόριο έρχεται να προστεθεί στην συμμετοχή της στους “ Ελεύθερους Πολιορκημένους” το “Κάρμινα Μπουράνα” και την “Γκλόρια” του Βιβάλντι.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της “Αρμονίας” χαρακτήρισε εξαιρετικό και τον χώρο του Αρχαίου Ωδείου εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το “Αξιον Εστί” θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους συντελεστές όσο και για το κοινό που θα το παρακολουθήσει.

Την μεγάλη του χαρά για την παρουσία του στην Πρέβεζα εξέφρασε και ο Θεόδωρος Λεμπέσης υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία και αγάπη για τον πολιτισμό.

Οπως ανέφερε η κ.Αγγέλη η είσοδος στο Αρχαίο Ωδείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την μοναδική αυτή παράσταση.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου