Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Δ.Ε Λούρου | Epirus World

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Δ.Ε Λούρου

Η τήρηση των ηθών, των εθίμων και των θρησκευτικών παραδόσεων αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο των τοπικών κοινωνιών. Ένα από τα γεγονότα αυτά είναι ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Δ.Ε Λούρου Πρέβεζας , ημέρα εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου αλλά και μια κορυφαία στιγμή για την Χριστιανοσύνη. 

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Δ.Ε Λούρου θα τελεστεί μέγας Εσπερινός με την συμμετοχή των αρχών της περιοχής, των φορέων και των κατοίκων. Την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα πλαισιώσουν τιμητικά η Φιλαρμονική Δ.Ε Λούρου , η Φιλαρμονική "Σκουφάς" Άρτας και άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας. Ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Δ.Ε Λούρου αποτελεί ένα κορυφαίο θρησκευτικό και κοινωνικό γεγονός για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πλήθος πιστών . 

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου κορυφώνονται την Δευτέρα 25 Μαρτίου με την πανηγυρική Δοξολογία και την μαθητική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο του Λούρου.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου