Αποκατάσταση με τσιμέντο στην Ανεξαρτησίας… Προχειρότητα και έλλειψη αισθητικής! | Epirus World

Αποκατάσταση με τσιμέντο στην Ανεξαρτησίας… Προχειρότητα και έλλειψη αισθητικής!

Αγανάκτηση, θλίψη και απογοήτευση. Αυτά είναι τα συναισθήματα κατοίκων και καταστηματαρχών της οδού Ανεξαρτησίας αλλά και πολλών περαστικών από τον συγκεκριμένο δρόμο. Ενός δρόμου που έκλεισε προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος. Κι αν κάτι χαρακτηρίζει τις εργασίες αυτές είναι η προχειρότητα και η απουσία στοιχειώδους αισθητικής. Αν άλλωστε υπήρχε έστω και λίγη αισθητική δεν θα επέλεγαν οι αρμόδιοι του Δήμου να αντικαταστήσουν τους κυβόλιθους με… τσιμέντο! Και μάλιστα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Πριν από μερικά χρόνια η ανάπλαση της Ανεξαρτησίας αποτέλεσε ένα από τα πιο ακριβά έργα που εκτελέστηκαν στα Γιάννινα. Το αποτέλεσμα ήταν υψηλής αισθητικής αν και η λειτουργικότητα αμφισβητήθηκε.

Σήμερα, μερικά χρόνια μετά, η φθορά από την χρήση αποτελεί λογική συνέπεια. Αυτό που δύσκολα μπορεί να αντέξει η λογική είναι η προχειρότητα στην αποκατάσταση.

Ο δρόμος από το πρωί είναι κλειστός. Το ίδιο θα γίνει και την Τρίτη.

Αρχικά οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είδαν τα πολυμελή συνεργεία του Δήμου να ρίχνουν τσιμέντο.

Πίστεψαν ότι πρόκειται για πρόδρομες εργασίες ώστε να ακολουθήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων..

Τέτοιοι όμως δεν τοποθετήθηκαν ποτέ… Έτσι ο πλακοστρωμένος δρόμος έχει μετατραπεί σε μία οδό με δεκάδες μπαλώματα!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σε ορισμένα μόνο σημεία, πάνω από το τσιμέντο έγιναν «στάμπες» που του δίνουν το σχήμα του κυβόλιθου. Κι εκεί όμως οι διαφορές είναι τεράστιες… Άλλωστε μαζί με τις στάμπες άφησαν τα ίχνη τους στο τσιμέντο και οι ρόδες κάποιων αυτοκινήτων που διήλθαν τις ώρες των εργασιών.

Η αποθέωση της προχειρότητας… Μιας προχειρότητας που δύσκολα μπορεί να βρεθεί όμοιά της στην χώρα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου