Τι να κάνετε στην Αθήνα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | Epirus World

Τι να κάνετε στην Αθήνα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η αυριανή, καθώς κάθε χρόνο από το 1857 στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, κινούνται και αρκετοί οργανισμοί και γκαλερί στην πόλη διοργανώνοντας εκδηλώσεις με… άρωμα γυναίκας.

Θεματική περιήγηση από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 12.00 αρχαιολόγοι του Τμήματος Συλλογών Αγγείων και Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας θα αφηγηθούν μέσα από εικόνες που ξεπηδούν από τα αντικείμενα καθημερινής και τελετουργικής χρήσης των αρχαίων, ιστορίες για γυναίκεςτραγικές, μοιραίες, πνευματικές.
Γυναίκες μυθικές αλλά και ιστορικές, που ενέπνευσαν την τέχνη και σημάδεψαν στιγμές της ιστορίας στην αρχαιότητα. Για την παρακολούθηση απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132144800. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 25 άτομα. Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.

Δημιουργία περιοδικού για την Ημέρα της Γυναίκας στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα φανζίν (μικρό περιοδικό) ερμηνεύοντας τα κτίρια και το περιβάλλον του ΚΠΙΣΝ μέσα από τα μάτια της γυναίκας. Αφού έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φανζίν, στη συνέχεια θα αποτυπώσουν με διάφορους τρόπους (εικόνα, κείμενο, φωτογραφία) προσωπικά βιώματα, προσδοκίες ή συμβάντα με άξονα την περιπλάνησή τους στο ΚΠΙΣΝ.
Η εικαστική επιμέλεια του φανζίν είναι του εικαστικού και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αλέξανδρου Ψυχούλη. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Τάνγκο balle μασκέ πάρτι με άρωμα Γυναίκας

Σε μία μοναδική ατμοσφαιρική βραδιά με άρωμα γυναίκας, όπου η αισθησιασμός του tango συνδυάζεται με την εορταστική διάθεση του καρναβαλιού, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων τιμά την Ημέρα της Γυναίκας με ένα tango balle maske party, που διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 20.30 στο φουαγιέ του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (Ακαδημίας 59).
Στην αποκριάτικη καρναβαλίστικη μιλόνγκα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, συμπράττουν τέσσερις από τους σημαντικότερους μαέστρους του tango στην Ελλάδα, ο Μάριος Στρόφαλης, ο Αργεντινός Ρομάν Γκομέζ, ο Κώστας Βλαχόπουλος και η Έλλη Δαδήρα, οι οποίοι συναντιούνται  την Ημέρα της Γυναίκας για να γοητεύσουν τους λάτρεις του είδους και να παρασύρουν το κοινό στους παθιασμένους ρυθμούς των αισθησιακών tango, μιλόνγκας και αργεντίνικου βαλς. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Ομαδική έκθεση με επίκεντρο τη γυναίκα

Η Kapopoulos Fine Arts Golden Hall Gallery (στο εμπορικό κέντρο Golden Hall) γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας με μια ομαδική έκθεση σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Με όνομα «Women In Art» η έκθεση παρουσιάζει έργα κορυφαίων σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών ζωγράφων με επίκεντρο τη γυναίκα σε διάφορες εκφάνσεις της.
Σε συνεργασία με το Make a Wish στο πλαίσιο της έκθεσης, το ποσό από την πώληση του έργου της καλλιτέχνιδος Della Rounick θα παραχωρηθεί ολόκληρο με σκοπό να συμβάλλει στην πραγματοποίηση μιας ευχής παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου