Άρτα: Έργα διάσωσης στην «Καμάρα» Μεγαλόχαρης | Epirus World

Άρτα: Έργα διάσωσης στην «Καμάρα» Μεγαλόχαρης

Επισκέψιμο στο ευρύ κοινό θα είναι πολύ σύντομα το ιστορικό πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» στη Μεγαλόχαρη Άρτας.

Κι αυτό μετά την παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ανταποκρινόμενοι στο αίτημα κατοίκων της περιοχής, ενέκρινε τις πιστώσεις για την προστασία και την συντήρησή του.

Πολύ σύντομα πλέον θα ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε το εξαιρετικό αυτό στολίδι στα ορεινά της Άρτας να γίνει επισκέψιμο στο ευρύ κοινό.

Εκτός των εργασιών συντήρησης προβλέπεται να γίνουν εκατέρωθεν της καμάρας και προσβάσεις (κλίμακες) λιθόστρωτες που θα καταλήγουν στην κοίτη του χειμάρρου και που σήμερα είναι πολύ δύσκολη η κάθοδος σε αυτή.

Το γεφύρι αυτό –εντελώς άγνωστο σε πολλούς αποτελούσε παλαιότερα τμήμα της σημαντικής διαδρομής από τη Θεσσαλία προς την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία μέσω Γαβρόγου.

Εγκαταλελειμμένο από όλους στην αδιαφορία και τη φθορά του χρόνου ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα κατέρρεε όπως και τόσα άλλα.

Όμως με την συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περ, Ενότητας ΄Αρτας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Νομού Άρτας και από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Ηπείρου κλιμάκια των οποίων το επισκέφθηκαν και το επιθεώρησαν προ διμήνου ανοίγει η διαδικασία για την διάσωση και την ανάδειξή του.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου