Τέσσερις στάσεις για καφέ σε όμορφες αυλές μουσείων | Epirus World

Τέσσερις στάσεις για καφέ σε όμορφες αυλές μουσείων

Χώροι όμορφοι και με κυρίαρχο στοιχείο το πράσινο αποτελούν ιδανική επιλογή για μια διαφορετική έξοδο. Αυτήν τη φορά με πολιτιστικό χαρακτήρα.
Τα cafes των μουσείων της πόλης που ακολουθούν προσφέρονται για ένα χαλαρό και ήρεμο καφεδάκι σε ένα περιβάλλον που πραγματικά εντυπωσιάζει και σίγουρα θα συμπεριληφθεί στις αγαπημένες σας γωνιές στην πόλη.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.
Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Museum Cafe

Μια επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, πάντα αποτελεί καλή επιλογή αν βρεθείτε στην Κηφισιά (Λεβίδου 13). Εκεί, στον αναναωμένο χώρο του Museum Cafe, θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα ροφημάτων και εξαιρετικών γλυκών από το μενού του.
Η κάρτα του φέρει την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου (σε συνεργασία πάντα με το Δειπνοσοφιστήριον catering), ο οποίος σας περιμένει καθημερινά για να σας συστήσει στις προτάσεις της νεοελληνικής κουζίνας. Καιρού επιτρέποντος, μάλιστα, προτιμήστε τα τραπέζια στον εξωτερικό πανέμορφο χώρο μέσα στον ειδυλλιακό κήπο του Μουσείου.

Cafe Νομισματικού Μουσείου

Το καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) λειτουργεί στον πανέμορφο κήπο του Ιλίου Μελάθρου κι αποτελεί μια μικρή πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Στον υπέροχο κήπο (έκτασης 800 τ.μ.) θα βρείτε πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας, καθώς και αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων.
Στον εσωτερικό του χώρο, μικρό πλην arty, με τις μεγάλες τζαμαρίες μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ, το ρόφημα της επιλογής σας, δροσερές σαλάτες, ένα λαχταριστό γλυκό ή κάποιο από τα σνακ της επιλογής σας. Αν είστε τυχεροί, μπορεί και να πετύχετε κάποιο live jazz event.

Cafe Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μπορείτε να επιλέξετε το cafe του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44) για την έξοδό σας, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψη στο μουσείο, καθώς για την είσοδό σας σε αυτό δεν απαιτείται η ένδειξη του εισιτηρίου εισόδου.
Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, λοιπόν, και σε ένα αρκετά ήσυχο σημείο στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε το αγαπημένο σας σημείο για ηρεμία και χαλάρωση. Με φόντο τους θησαυρούς της αρχαίας ελληνικής τέχνης ατενίστε στο πράσινο του κήπου και απολαύστε τον καφέ σας. Ο ήρεμος χώρος του ενδείκνυται για δουλειά.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου