Πρωθυπουργικά εγκαίνια στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων… | Epirus World

Πρωθυπουργικά εγκαίνια στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων…

Στην τελική φάση εισέρχονται τα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Μετά από περιπέτεια δέκα και πλέον ετών έφτασε το πλήρωμα του χρόνου τα Γιάννινα να αποκτήσουν ένα πραγματικά σύγχρονο αεροδρόμιο. Έστω κι αν απέχει κατά το ήμισυ από κείνο που είχε σχεδιαστεί, καθώς το 2013 το έργο «κουρεύτηκε» από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών. Έστω κι έτσι όμως αποκτά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνάδουν με την ανάπτυξη των τελευταίων ετών αλλά και με αυτή που αναμένεται να ακολουθήσει. Με την τοποθέτηση των δεξαμενών καυσίμων μία νέα σελίδα άνοιξε για το αεροδρόμιο.

Με την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού δημιουργούνται όλοι οι απαραίτητοι χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών, των υπηρεσιών, των αεροπορικών εταιριών. Θα υπάρξουν νέα κυλικεία αλλά και κατάστημα αφορολόγητων ειδών.

Επίσης αλλάζει πλήρως ο περιβάλλων χώρος. Γίνεται πιο λειτουργικός, πιο φιλόξενος, με χώρους στάθμευσης αλλά και με σύστημα ελέγχου.

Πέραν όλων όσων περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη εργολαβία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει την διαχείριση του αεροδρομίου σχεδιάζει ακόμη την συντήρηση του φωτισμού του διαδρόμου, συντήρηση των φωτεινών σημάνσεων εμποδίων και συντήρηση σταθμού VOR.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, καθώς με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου θα έρθει η στιγμή των εγκαινίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό αναμένεται να γίνει εντός του Μαίου. Μάλιστα τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου θα κάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να τα συνδυάσει και με άλλες συναντήσεις και εκδηλώσεις στην περιοχή.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου