Τα μετάλλια της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου | Epirus World

Τα μετάλλια της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Εξαιρετική ήταν η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στη Γλασκώβη.
Με αποκορύφωμα την πρωτιά στο μήκος του Μίλτου Τεντόγλου με άλμα στα 8.38μ. οι Έλληνες αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία για μια ακόμα διοργάνωση.

«Χρυσός» o Μίλτος Τεντόγλου με κορυφαία επίδοση στον κόσμο

O Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου με άλμα στα 8.36μ. επίδοση που είναι η καλύτερη στον κόσμο φέτος.
Στα 19 του αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο. Ηταν φαβορί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το απέδειξε στην Σκωτία! Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο πανευρωπαϊκό κλειστού στίβου με παγκόσμια επίδοση!
Ο 20χρονος άλτης στο πέμπτο του άλμα απογειώθηκε στα 8.36μ. και πέρασε τον Σουηδό, Νίλσον Μόλντερ ο οποίος με άλμα στα 8.17μ. ήταν μπροστά του.
Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως είναι ο καλύτερος στο μήκος στην Ευρώπη. Παρά την πρώτη του άκυρη προσπάθεια, στην δεύτερη του πήδηξε στα 8.12μ. Στην τρίτη του έκανε άκυρη και στην τέταρτη έφτασε στα 8.16μ. μόλις ένα εκατοστό πίσω από τον Σουηδό.
Ομως στο πέμπτο άλμα έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος άλτης στην Ευρώπη στο μήκος. Με άλμα στα 8.38μ. πέρασε πρώτος σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο! Ο Νίλσον Μόλντερ δεν τον πέρασε στο τελευταίο άλμα, ο Τεντόγλου δεν δοκίμασε έκτη προσπάθεια κι έτσι ο 20χρονος μας χάρισε το πρώτο χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

«Ασημένια» η Βούλα Παπαχρήστου

Με άλμα στα 14.50μ. η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Σκωτία.
Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά, εντούτοις η Βούλα Παπαχρήστου δεν θα κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο πρώτο της άλμα πέταξε στα 14.50μ. επίδοση που συνιστά ατομικό ρεκόρ και «κλείδωσε» την θέση της στο βάθρο.
Όμως αποδείχθηκε δεν ήταν ικανό για να της χαρίσει και το χρυσό μετάλλιο. Κι αυτό γιατί η Ανα Πελετέιρο (Κουβανή, αλλά αγωνίζεται με χρώματα της Ισπανίας) βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα. Η Πελετέιρο είχε άλμα στα 14.56μ. και στη συνέχεια «πέταξε» και στα 14.73, επίδοση που είναι η καλύτερη στην Ευρώπη για φέτος!
Έτσι η αθλήτρια της Ισπανίας πήρε το χρυσό μετάλλιο, με την Βούλα Παπαχρήστου να παίρνει το ασημένιο. Στην τρίτη θέση για το χάλκινο μετάλλιο, η πρωταθλήτρια από την Ουκρανία, Ολια Σαλαντούχα με 14.47μ.

«Χάλκινη» η Νικόλ Κυριακοπούλου

Η Ελλάδα πήρε ένα ακόμη μετάλλιο κατά την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης, με την Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε εκτός μεταλλίων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (το 2015 στο παγκόσμιο του Πεκίνου), στα οποία πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος με 4.65μ, το πρώτο της στη διοργάνωση και χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο στη Γλασκώβη και 33ο συνολικά. Η Στεφανίδη, «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και κατετάγη 4η στον τελικό επίσης με 4.65μ.

«Ασημένιος» ο Μπανιώτης

Σεφτέ στα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στην Γλασκώβη έκανε ο Κώστας Μπανιώτης. Ο πρωταθλητής μας με άλμα 2.26 κατέκτησε το ασημένιο φέρνοντας ακόμα μία διάκριση στην χώρα μας.
Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 2.18 τα οποία και πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια και συνέχισε στα 2.22 τα οποία πέρασε με την δεύτερη. Τα 2.26 που του έδωσαν και το ασημένιο μετάλλιο τα πέρασε με την τρίτη, ενώ μετά απέτυχε μία φορά στα 2.29 και δύο στα 2.32.
Πρώτος ήταν ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι με 2.32 ενώ δεύτερος μαζί με τον πρωταθλητή μας ήταν ο Ουκρανός Αντρίι Προτσένκο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου