Ζητούνται εθελοντές για το ερευνητικό πρόγραμμα του Αρχέλων | Epirus World

Ζητούνται εθελοντές για το ερευνητικό πρόγραμμα του Αρχέλων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον "Αρχέλων" η υποβολή αιτήσεων από εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στην περιοχή από 15 Ιουνίου έως 15 Αυγούστου. 

Ο Αμβρακικός κόλπος είναι μια θαλάσσια περιοχή σχεδόν έγκλειστη στη στεριά, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Έχει αλμυρό νερό που μπαίνει από τη θάλασσα, γλυκό νερό και ιζήματα από τα ποτάμια Άραχθος, Λούρος, Βωβός και Κρικελιώτης. Τα νερά του είναι ρηχά, απαρτίζεται από πολλές ρηχές λιμνοθάλασσες και βάλτους και το κλίμα είναι ήπιο. 

Όλες αυτές οι συνθήκες ευνοούν την χλωρίδα και την πανίδα –ειδικά τα πουλιά -και για αυτό ο Αμβρακικός θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ευρώπης. Από τα δεδομένα που συλλέγει κάθε χρόνο ο ΑΡΧΕΛΩΝ, έχει επιβεβαιωθεί μία σημαντική παρουσία θαλάσσιων χελωνών στην περιοχή, ειδικά κοντά στις εκβολές των ποταμών στο βορειοανατολικό τμήμα του κόλπου. 

Παρόλο που δεν έχει καταγραφεί ωοτοκία θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή του Αμβρακικού, η πιθανότητα για δραστηριότητα ωοτοκίας στις κοντινές παραλίες της Δυτικής Ελλάδας δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί. 

Αρχίζοντας από το 2018, ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει αρχίσει μία νέα ερευνητική δραστηριότητα (το Πρόγραμμα Παραλιών ωοτοκίας Δυτικής Ελλάδας) που θα διερευνήσει την ωοτοκία στις κοντινές παραλίες.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου