Γιάννενα: Στο Δήμο και πάλι οι φοιτητές | Epirus World

Γιάννενα: Στο Δήμο και πάλι οι φοιτητές

Την τήρηση της δέσμευσης για λήψη απόφασης σχετικά με την μείωση της τιμής στην κάρτα, ζητούν πέντε φοιτητικοί σύλλογοι, με ανακοίνωσή τους, που ως βασικό αποδέκτη έχει την δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

Οι Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Ιστορικού Αρχαιολογικού, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών και Φυσικού που πρωτοστατούν και στις κινητοποιήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες επισημαίνουν την ανάγκη τήρησης της δέσμευσης, όπως αυτή υπήρξε στην τελευταία συνάντηση με την πρυτανική αρχή και την διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων στην συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η παρουσιαστεί σχετική εισήγηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ωστόσο στην ημερήσια διάταξη για την συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου που πιθανότατα είναι και η τελευταία προ των εκλογών, δεν υπάρχει ανάλογο θέμα.
«Με έκπληξη διαβάσαμε ότι στη θεματολογία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δε συμπεριλαμβάνεται η συζήτηση των αιτημάτων των Φοιτητικών Συλλόγων που αφορούν τη συνδρομή του Δήμου ώστε να υπάρξει άμεση μείωση της τιμής της κάρτας μετακίνησης απεριορίστων διαδρομών καθώς και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
Η στάση αυτή της Δημοτικής αρχής προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα επειδή αυτή η συνεδρίαση με βάση τα λεγόμενα των ίδιων είναι η τελευταία στην οποία θα μπορεί να εγκριθεί κονδύλι με βάση το νόμο.
Οι φοιτητές θα είμαστε ξανά με αποφάσεις των συλλόγων μας έξω από το Δημαρχείο την Τετάρτη 27/3 απαιτώντας να εγκριθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τις σπουδές μας. Να σκεφτεί καλά η Δημοτική αρχή το εάν θα επιλέξει να στιγματιστεί ως η διοίκηση που κλείνει τα αυτιά της μπροστά στα αιτήματα χιλιάδων φοιτητών και δημοτών της πόλης των Ιωαννίνων», τονίζουν στην επιστολή τους.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου