Απέραντη ομορφιά στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας | Epirus World

Απέραντη ομορφιά στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος, με μία απέραντη ομορφιά που κόβει την ανάσα. Είναι η λίμνη Κρεμαστών που δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από την συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.
Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι ενώνονται μέσω της Γέφυρας της Επισκοπής και έχει χωρητικότητα 4.750.000.000 κυβικά νερού. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και δεν έχουν άδικο. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό προορισμό.
Η λίμνη Κρεμαστών βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και περίπου 55 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η δημιουργία της είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.
Η περιοχή της τεχνητής λίμνη των Κρεμαστών αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τους λάτρεις των σπορ αλλά και της δράσης γενικότερα. Οι εικόνες που θα δει κανείς είναι μοναδικές καθώς όπως λένε όσοι την επισκέπτονται μοιάζει σε κάποια σημεία ακόμη και με θάλασσα καθώς το χρώμα της γίνεται ακόμη και γαλάζιο.
Αποτελεί ιδανικό προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ  η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.








Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου