Έξι μεγάλα έργα θωρακίζουν το περιβάλλον στην Ήπειρο! | Epirus World

Έξι μεγάλα έργα θωρακίζουν το περιβάλλον στην Ήπειρο!

Έξι μεγάλα έργα που θωρακίζουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης σε ολόκληρη την Ήπειρο. Πρόκειται για παρεμβάσεις που το μεγαλύτερο μέρος τους βρίσκεται κάτω από το έδαφος καθώς αφορούν σε αποχετευτικά δίκτυα και διαχείριση υγρών αποβλήτων. Μέσα από την συντονισμένη προσπάθεια των τελευταίων ετών, λύνονται οριστικά πια προβλήματα σε όλη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά τις τουριστικές υπηρεσίες. Από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πρέβεζα και τον Αμβρακικό, κατασκευάζονται δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί ώστε με το κλείσιμο του ΕΣΠΑ να έχουν ολοκληρωθεί και οι συγκεκριμένες υποδομές.

Στην κατηγορία των περιβαλλοντικών έργων αυτό που παρουσιάζει σημαντική υστέρηση στην υλοποίηση είναι των Ιωαννίνων. Η ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας που είχε ενταχθεί το 2011 με 48 εκατομμύρια ευρώ και από το 2014 βρίσκεται σε μία διαρκή περιπέτεια.
Το έργο εντάχθηκε εξ αρχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με 36 εκατομμύρια αυτή την φορά και με τροποποιήσεις στο φυσικό αντικείμενο ωστόσο παραμένει κολλημένο με μηδενική απορρόφηση και χωρίς ακόμη να έχει καταστεί εφικτή η συμβασιοποίηση της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, έργο που είχε δημοπρατηθεί από το 2013!
Αντίθετα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάλογα έργα σε άλλα περιοχές της Ηπείρου.
Στο στάδιο της υλοποίησης λοιπόν βρίσκονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
  • Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας. Συνολικός προϋπολογισμός 20,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας. Προϋπολογισμός 12,8 εκατομμύρια.
  • Έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου και Ακροποταμιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Προυπολογισμός 12,6 εκατομμύρια.
  • Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών του πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων) και Άραχθου (νυν Δήμου Νικολάου Σκουφά) της Περιφέρειας Ηπείρου. Προϋπολογισμός 6,9 εκατομμύρια.
  • Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών του πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας και επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδος Δήμου Ζηρού της Περιφέρειας Ηπείρου. Προϋπολογισμός 5,8 εκατομμύρια.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου