Τα δύο ερωτήματα για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Epirus World

Τα δύο ερωτήματα για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Τα πάνω-κάτω έφερε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που αποφασίστηκε να συνεχιστεί από το 70ο λεπτό στο οποίο και διακόπηκε.
Το μονομελές όργανο της Λίγκας έκανε δεκτή την ένσταση των «πράσινων» για αντικανονική οριστική διακοπή της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ από τον Γερμανό διαιτητή Φριτς (καθώς δεν είχε συμπληρωθεί η μία ώρα που απαιτείται για να κρίνει αν υπάρχουν οι συνθήκες για ομαλή ολοκλήρωση της αναμέτρησης) και έτσι οι δύο ομάδες θα κατέβουν ξανά στο χορτάρι, για να παίξουν τα λεπτά αγώνα που απέμειναν.
Αν υποθέσουμε ότι είναι εύκολο να βρεθεί μια ημερομηνία για να συνεχιστεί το «αιώνιο» ντέρμπι από το 70ό λεπτό, σε περίπτωση που ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αποφασίσει να μην προχωρήσει σε πρόσθετη παρέμβαση και δεν αλλάξουν τα δεδομένα με κάποια έφεση, από την απόφαση αυτή προκύπτουν δύο βασικά ερωτήματα:

Με ξένους ή με Έλληνες διαιτητές;

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο διαιτητής του αγώνα, αν δηλαδή θα έρθει ξανά ο Φριτς από τη Γερμανία, αν θα επιστρατευθεί ο τέταρτος, Κουτσιαύτης ή αν η ΕΠΟ ορίσει νέα διαιτητική τετράδα. Βάσει κανονισμών, αν και δεν υπάρχει ανάλογη προηγούμενη απόφαση, το υπόλοιπο μπορεί να διεξαχθεί με άλλον διαιτητή. Οπότε, το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες.

Με κόσμο ή κεκλεισμένων των θυρών;

Ο κανονισμός δεν προβλέπει τη διεξαγωγή του ματς χωρίς οπαδούς, αλλά κανονικά με κόσμο, εφόσον έληξε χωρίς υπαιτιότητα των δύο ομάδων. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι οι υπεύθυνοι θα ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι η επανάληψη του ίδιου σκηνικού δεν θα ξάφνιαζε κανέναν.
Τέλος, αυτό που είναι δεδομένο και ενδέχεται να συμβεί, είναι πως οι δύο προπονητές θα μπορούν να παρατάξουν με διαφορετικά πρόσωπα (από αυτά που ήταν στο σημείο της διακοπής) τις ομάδες τους.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου