Περιφέρεια Ηπείρου… Επτά υποψήφιοι και δύο εκκρεμότητες | Epirus World

Περιφέρεια Ηπείρου… Επτά υποψήφιοι και δύο εκκρεμότητες

Στην επίσημη αφετηρία της προεκλογικής περιόδου και το τοπίο ακόμη στην Ήπειρο, ειδικά στους δήμους, ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί. Μπορεί σε ορισμένους οι υποψηφιότητες να έχουν οριστικοποιηθεί, ωστόσο σε άλλους η κατάσταση παραμένει ρευστή και αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα στις επόμενες ημέρες. Η απλή αναλογική άλλωστε είναι ένας από τους παράγοντες που φέρνει στην επιφάνεια αρκετές φιλοδοξίες, ακόμη και στους μικρούς δήμους. Το τοπίο πάντως έχει ξεκαθαρίσει στην Περιφέρεια Ηπείρου με τους υποψηφίους να είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά και τις εκτιμήσεις αν η μάχη θα κριθεί στον πρώτο γύρο ή θα χρειαστεί και δεύτερος να δίνουν και να παίρνουν.

Ήδη στην Περιφέρεια έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι επτά υποψήφιοι- επικεφαλής συνδυασμών, ενώ παραμένουν και δύο εκκρεμότητες.
Υποψήφιος εκ νέου ο σημερινός Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης παρουσιάζει επίσημα τους υποψηφίους του. Παλιοί αλλά και πολλοί νέοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» της παράταξης που κυριάρχησε από το 2010.
Υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Ζάψας, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης που ήδη έχει παρουσιάσει ορισμένους υποψηφίους του και θα παρουσιάσει κι άλλους το πρωί της Τετάρτης.
Με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ κατέρχεται ο Δημήτρης Δημητρίου, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο οποίος επίσης έχει παρουσιάσει τους πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του.
Ο Σπύρος Ριζόπουλος ήταν αυτός που άνοιξε την προεκλογική αυλαία εδώ και ένα χρόνο περίπου. Σήμερα έχει ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιό του. Η κίνησή του από πολλούς χαρακτηρίζεται ως εξόχως «αντικαχριμανική» και ο ίδιος δεν παραλείπει να προσωποποιεί την αντιπαράθεση.
Ο Γιώργος Πρέντζας ηγείται του ψηφοδελτίου της «Λαικής Συσπείρωσης» και ήδη έχει παρουσιάσει τους περισσότερους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.
Παρών ο Νίκος Ζήκος με την Αριστερή Παρέμβαση, η οποία εκπροσωπείται και στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Μία νέα παράταξη είναι η «Ανυπότακτη Ήπειρος» της οποίας ηγείται ο Κώστας Νουτσόπουλος.Συγκροτείται κυρίως από δυνάμεις που πρόσκεινται στην Λαϊκή Ενότητα.
Πέραν από τους επτά υποψηφίους περιφερειάρχες υπάρχουν δύο εκκρεμότητες προκειμένου να διαμορφωθεί πλήρως το σκηνικό των εκλογών.
Η πρώτη προέρχεται από τις κινήσεις πολιτών που εναντιώνονται στην έρευνα υδρογονανθράκων. Ήδη έχει γνωστή η πρόθεσή τους να μετέχουν στις εκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο, προηγήθηκαν αρκετές συναντήσεις, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί.
Η δεύτερη είναι αυτή της Χρυσής Αυγής η οποία το 2014 είχε κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο, εκλέγοντας δύο περιφερειακούς συμβούλους στην Ήπειρο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν η κάθοδος θα επαναληφθεί.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στις πρώτες εκλογές –το 2010- είχε κριθεί στον δεύτερο γύρο με νικητή τον σημερινό περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.
Το 2014, ο κ. Καχριμάνης είχε κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 50,8% έχοντας τότε απέναντί του πέντε υποψηφίους.
Τι θα γίνει τον Μάιο;
Άγνωστο… Άλλωστε, οι εκλογές τώρα αρχίζουν!
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου