Τ.Ε Πρέβεζας του ΚΚΕ : Οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές υπονομεύουν τη λειτουργία του Καρδιολογικού Τμήματος | Epirus World

Τ.Ε Πρέβεζας του ΚΚΕ : Οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές υπονομεύουν τη λειτουργία του Καρδιολογικού Τμήματος

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δυσλειτουργία του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου πραγματοποίησε στη Διοίκηση αντιπροσωπία της Τ.Ε Πρέβεζας του ΚΚΕ. 
Σε σχετικό δελτίο τύπου η Τ.Ε Πρέβεζας του ΚΚΕ αναφέρει: 

«Αντιπροσωπία της τομεακής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου Πρέβεζας εκθέτοντας τις απόψεις τους για την δυσλειτουργία του Καρδιολογικού τμήματος. 

Το ότι οι υπηρεσίες υγείας στον καπιταλισμό δεν σχεδιάζονται στη βάση των ανθρώπινων αναγκών αλλά στη λογική της αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, είναι γνωστό. Αυτός άλλωστε είναι και ο πυρήνας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλων των προηγούμενων συγκυβερνήσεων, αυτός είναι ο βασικός οδικός χάρτης που ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, αυτή είναι και η βασική αιτία που σήμερα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δυσλειτουργεί η καρδιολογική κλινική, που χθες δυσλειτουργούσε η Παθολογική κ.ο.κ

Αυτή είναι η βασική αιτία που στα τέλη του 2012 ο οργανισμός του νοσοκομείου υπέστη δραματική μείωση των θέσεων και που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον έχει αφήσει άθικτο. 
Με βάση αυτόν τον οργανισμό, το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πρέβεζας θα πρέπει να λειτουργεί την καρδιολογική κλινική, την μονάδα στεφανιαίας νόσου, το εργαστήριο και τα τακτικά/επείγοντα ιατρεία με τρεις ιατρούς. Δηλαδή τρεις γιατροί, θα πρέπει να κάνουν από δέκα ενεργείς εφημερίες έκαστος και ταυτόχρονα να λειτουργούν τα παραπάνω τμήματα. Αυτό λοιπόν που για την κοινή λογική είναι αδύνατο, για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων συγκυβερνήσεων θεωρείται ομαλή λειτουργία! 

Δεν φτάνει όμως αυτό αλλά στη βάση πάλι της λογικής του κόστους μεθοδεύεται ως λύση μια ιδιότυπη συλλειτουργία των δύο καρδιολογικών τμημάτων του νοσοκομείου Πρέβεζας και Λευκάδας. Αυτή η λύση σηματοδοτεί τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς που έχει η 6η Υγειονομική περιφέρεια για τα δύο νοσοκομεία. 

Τόσο οι αιτίες που οδηγούν στην δυσλειτουργία των τμημάτων, όσο και οι προτεινόμενες, από τις διοικήσεις λύσεις είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες έχοντας ως μόνο γνώμονα να υπηρετήσουν την επιχειρηματική κερδοφορία, βλέπουν τις δομές Υγείας ως βραχνά που θέλουν να ξεφορτωθούν.
Αυτή η λογική είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τον κανονισμό της ΕΕ για το «Τρίτο πρόγραμμα δράσης για την Υγεία 2014-2020» το οποίο συνδέει ευθέως την ανάγκη για υπηρεσίες υγείας στον βαθμό που προσφέρουν «θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα» και που θα μειώνουν τις πιέσεις στους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Αυτή η λογική είναι μακριά από τη λογική ενός συστήματος υγείας στη βάση των αναγκών και κατ επέκταση είναι εχθρική για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και τα σύγχρονα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα μπορούν να διασφαλίσουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο τον λαό. Το κύριο όμως εμπόδιο για την υλοποίηση των παραπάνω είναι το καπιταλιστικό σύστημα και οι αστικές κυβερνήσεις , όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που το υπηρετούν.

Εμείς ως κομμουνιστές, και αυτή τη φορά, όχι απλά θα στηρίξουμε κάθε αγώνα για ένα νοσοκομείο κτιριακά αξιοπρεπές και καλά στελεχωμένο, αλλά θα πρωτοστατήσουμε μέσα από τα συνδικάτα αλλά και με την αυτοτελή μας δράση, όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και έναν αιώνα, για ένα σύστημα υγείας που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και το κυριότερο, που θα βάζει μπροστά τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.”
Τ.Ε Πρέβεζας του ΚΚΕ

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου