Μεγάλου: Νοικοκύρηδες οι Ηπειρώτες, «φτωχοί» σε κόκκινα δάνεια! | Epirus World

Μεγάλου: Νοικοκύρηδες οι Ηπειρώτες, «φτωχοί» σε κόκκινα δάνεια!

Αν η εικόνα για τα κόκκινα δάνεια ήταν σε όλη την Ελλάδα όπως αποτυπώνεται στην Ήπειρο, τότε αυτό θα αποτελούσε ένα από τα καλύτερα νέα για την οικονομία της χώρας. Η Ήπειρος μπορεί να είναι μία από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρωπαική Ένωση, οι Ηπειρώτες όμως αποδεικνύονται εξαιρετικά σώφρονες και μετρημένοι!!! «Τα κόκκινα δάνεια είναι πολύ χαμηλότερα από ότι στην υπόλοιπη χώρα. Θα ήταν ευχής έργο αν η εικόνα σε όλη την χώρα ήταν όπως αυτή στην Ήπειρο στην οικονομική δραστηριότητα και τα κόκκινα δάνεια. Οι Ηπειρώτες είναι νοικοκύρηδες και αυτό φαίνεται». Αυτή ήταν η βασική διαπίστωση που έκανε στα Γιάννινα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Ο κ. Μεγάλου όπως επίσης ο Πρόεδρος της Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και άλλα διευθυντικά στελέχη βρίσκονται το τελευταίο διήμερο στην πόλη όπου είχαν σειρά συναντήσεων τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής όσο και με τις τοπικές αρχές.

Η Τράπεζα είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει επενδυτικά σχέδια όπως έχει κάνει και τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα για το 2019 σχεδιάζει να διαθέσει πάνω από ένα δις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

«Είμαστε δίπλα στον επιχειρηματία» τόνισε ο κ. Μεγάλου και συμπλήρωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να αυξηθούν γιατί η ανάπτυξη της οικονομίας θα βγάλει την χώρα από τον κυκεώνα της κρίσης.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ανέφερε ότι οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει στην μείωσή τους κατά 50 δις μέχρι το 2021, κάτι στο οποίο μπορεί να συμβάλλει η αύξηση της ανάπτυξης σε ποσοστά 3 και 4% που θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του καθενός.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου αναφέρθηκε στην έκδοση του δεκαετούς ομολόγου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εξέλιξη- σταθμό που αποδεικνύει την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Αυτό αυξάνει τα περιθώρια των τραπεζών για χρηματοδότηση της υγιούς επιχειρηματικότητας γιατί η υγιής επιχειρηματικότητα θα δώσεις πραγματική διέξοδο και στην απασχόληση.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου